Bredda regeringen!

I måndags kom SCB med sina befolkningssiffror för tredje kvartalet. Kalmar växer rejält. Tillsammans med Karlskrona så växer vi relativt mest av av alla landets residensstäder. Riktigt roligt!

Åkte under tisdagen till SKLs kongress i Karlstad. En vacker resa genom Småland och Västergötland in i Värmland. Stannade till vid slottet Värmlands Säby. Vilken kulturmiljö!

Framme på kongressen så var det gruppmöte med deltagande från statsminister Stefan Löfven. Han är en lyssnande statsminister som verkligen ger allt. Förstår inte hur han orkar.

Gav under onsdagen en intervju till Östran som gick ut på att regeringen behöver breddas. De utmaningar vi står inför innebär att blockpolitiken måste upphöra. Vi kan inte ha ett läge där partipolitiskt tjafs förlamar allt. Detta fick stor spridning i bland annat Dagens Nyheter. Ser också att Aftonbladets ledarsida idag säger samma sak.

Var imorse på frukostmöte med Kalmar City. Vilket kanon-jobb som nu görs för att Kalmar ska bli Årets stadskärna 2017. Dock, det är inte utmärkelsen i sig som är det viktiga. Det är resan dit!

Ska nu åka en sväng till det ankomstboende som vi öppnade under gårdagen. 150 flyktingar bor nu i fd Lattjoland. Många barnfamiljer. Jag blir ledsen av bilderna. Tänker på vilka livsöden som finns bland alla dessa medmänniskor.

Tänker på orden från Theodor Kallifatides:

””Jag förstår inte riktigt hur den flyktingstragedi vi bevittnar debatteras som ett större problem för oss än för alla som genomlever den.  ”