Magda, 50 år & PRO

Härligt intensiva dagar just nu. Även om lågkonjunkturen finns där och märks, inte minst i den kommunala ekonomin och i siffror över arbetslöshet, så möter jag ändå mycket ljuspunkter.

Företag och företagare som investerar och planerar för expansion. Tycker inte minst att dessa ljusglimtar finns i industrin och de gröna näringarna.

Det planeras också en del för nästa onsdag då jag fyller 50 år. Vi kommer ha öppet hus här hemma i Bjursnäs under eftermiddagen och sedan en mer privat fest i maskinhallen till sommaren. En del frågar mig om ”åldersnoja”. Den känner jag absolut inte av, tvärtom. Jag tycker det känns riktigt bra, det är en ganska rolig ålder faktiskt!

Igår kom Magdalena Andersson till Kalmar. Om det nu finns någon fördel med att vara i opposition så är det måhända att kalendern är lite mindre detalj-uppstyrd. Hon var här hela dagen och vi hann till och med att ta en promenad runt vackra Kvarnholmen. Jag är väldigt imponerad av henne. Hon är rak och tydlig och hon vet vad hon vill.

Vi var först på Linnéuniversitetet där hon höll en uppskattad föreläsning om ledarskap inför både studenter och medarbetare. Efter lunch och promenad åkte vi till Tallhagsskolan där det nästan blev hysteri. Eleverna hade fått tillåtelse att ha sina telefoner framme och det blev väldigt många selfies och filmer. Besök i ett par klassrum där duktiga ugdomar hade förberett väldigt bra frågor.

Därefter samtal med skolledning och personal om skolans roll, kriminalitet och betyg. Det tar alltid lite tid innan man har satt en ny verksamhet som startar, det spelar ingen roll om det är ett vård- och omsorgsboende eller en skola. Min bild är att Tallhagskolan nu kommit förbi den fasen. Det var en fröjd att lyssna på engagerade medarbetare och skolledning.

I Norrliden mötte vi Fritidsverksamheten som var inriktad på idrott och rörelse med hjälp av Kalmar FF som också var på plats denna dag.

På kvällen åkte hon vidare till Växjö för att  knacka dörr.

Bege mig ska jag också göra. Nu blir det medlemsmöte med PRO i Ljungbyholm i den vackra Sockenstugan.