Ukraina, Försvarsmakten, löpning & revy

Det är bra att regeringen skickar ytterligare material och stöd till Ukraina. Europa måste göra allt för att stödja Ukraina. Om några dagar är det två år sedan Ryssland startade kriget. Vi kommer uppmärksamma detta genom att flagga den 24e februari.

Stödpaketen ställer dock stora krav på att regeringen nu också kompenserar Försvarsmakten så att de kan återanskaffa förmåga och material. I nästa vecka kommer Försvarsmakten med sitt budgetunderlag till regeringen och då kommer man också få en siffra på den totala kostnaden för återanskaffning men också ett underlag på vad som krävs för att fortsätta återuppbyggnaden av totalförsvaret.

Min för hoppning är att man över partigränserna ska enas om en verklig ambitionshöjning sett till det omvärldsläge vi befinner oss i. I en sådan uppbyggnad av förmågor så måste exempelvis en rejäl satsning på luftvärn genomföras. Om inte det kommer så har vi inget lärt av Rysslands krig mot Ukraina.

Det är också här ”Kalmar-erbjudandet” kommer in. I vårt paket som nu Försvarsmakten har på sitt bord ingår en snabb uppbyggnad av utbildning för just luftvärn. Allt är riggat och klart för att trycka på knappen.

Har lagt en hel del tid på träning sen årsskiftet. Igår klarades första milen på löpbandet i vårt hemma-gym. Längtar till man kan ta en bra löprunda ute. Blir lätt lite hjärndött när man springer på ett löpband.

Igår kväll hade vi lite käk med revy-gänget hemma i köket. Premiär blir 21 september i Bjursnäs bygdegård. Det kommer bli lite överraskningar när vi släpper helheten och det kommer bli väldigt kul.