Korridoren Halmstad-Kalmar, Sydost, Lindsdal & Guldfågeln

Har klarat mig från alla typer av förkylningar och influensor det senaste halvåret. Förra veckan var det dock dags för hosta och feber. Jobbade hemifrån någon dag men körde i övrigt på med möten i Stockholm och Kalmar. Väl framme vid helgen så var det bara bädda ner sig. Vila är det enda som hjälper i sådana lägen. I måndags var jag pigg igen. Skönt!

Precis avslutat ett möte med Försvarsmaktens infrastrukturansvariga, kollegan i Halmstad Stefan Pålsson och de båda landshövdingarna Anders Thornberg och Allan Widman kring korridoren Halmstad-Kalmar. Detta med anledning av Nato-medlemskapet.

Både i Halmstad och Kalmar finns möjligheter för Försvarsmakten och Nato. Det mesta av infrastrukturen i vårt land har ju gått i syd-nordlig riktning. Nato-medlemskapet öppnar för ett nytt tänk som också går från väster till öster. Var ett bra möte. Vi är aktiva och finns med i diskussionen. Det är vad vi kan göra!

Också när det gäller samarbetet i sydost så går det framåt. Om detta skrev jag en debattartikel ihop med mina kommunalrådskollegor i Växjö och Karlskrona en artikel som kan läsas här:

”Nu växlar vi upp Sydost-samarbetet” (barometern.se)

Igår tog kommunstyrelsens arbetsutskott tilldelningsbeslut äntligen beslut om ett nytt vård- och omsorgsboende i Lindsdals centrum. Det blir ett boende med 60 platser och är blir ett lyft för Lindsdal men också för omsorgen i vår kommun.

Eftersom hyresavtalet är på 25 år så ska beslutet kring just hyresavtalet tas i kommunfullmäktige, det blir i april.

Imorgon invigs Guldfågelns nya kontor i Kalmar. De ska bygga ut rejält i Mörbylånga och för att få plats med produktionsyta så är man tvungna att riva det som idag är kontor.

Guldfågeln betyder oerhört mycket för vår region, inte minst som stor arbetsgivare. För de gröna näringarna är kycklingsproduktionen också väldigt viktig. Nu görs investering i ytterligare ett kycklingsstall i Ölvingstorp utanför Ljungbyholm.

I början gjorde sig en del lustiga över att Kalmars fotbollsarena heter Guldfågeln arena. Det kan man väl bjuda på men för väldigt många i vår region är Guldfågeln och de gröna näringarna en del av vårt DNA.