Pride plus 643 bostäder som byggs just nu

Haft en riktigt härlig helg med familjen i Bjursnäs.

Såg att Svensk fastighetsförmedling nu säljer ett mycket fint hus i vår idyll. Hoppas naturligtvis på goda grannar!

Imorse var jag med och invigde  Kalmars första övergångsställe som är helt målat i Pride färger. Det är mycket symbolik i detta.

Pride står för kärlek och stolthet. För mig står det också för att alla människor är lika mycket värda. Oavsett sexuell läggning, tjocklek på plånboken eller etnisk bakgrund.

Kalmar ska vara en öppen stad för just olikhet och mångfald. I en sådan stad växer ideer och entreprenörskap. Det är därför det är så viktigt med symboler av detta slag. Jag hoppas att lördagens Pride-tåg genom Kalmar kommer locka väldigt många människor.

Kanske kan denna manifestation blir Kalmars svar på den manifestation som hölls på Medborgarplatsen igår? I grunden handlar det ju just om Alla människors lika värde.

Har också haft majoritetsmöte och träff med ordförande-gruppen innan det var dags för det efterlängtade spadtaget för Kajalen. Är ett nytt högre hus vid sjukhuset som nu byggs av Kalmarhem. 84 hyresrätter som startas nu upp.

Totalt är nu 643 bostäder i produktion i Kalmar kommun, 264 av dem är hyresrätter. Mer är på gång.

I förra veckan fick jag statistik från Kommuninvånarregistret. Jämför man förra veckan förra året med samma vecka i år så är differensen 900 personer, i ökning.