Maud Olofsson vill ersätta mack i Trekanten med ett vindkraftverk…

Igår hade vi ett möte med mackägaren Josef Sahli i Trekanten. Detta för att hitta en lösning som gör att macken och därmed tillgången till bensin kan säkras i Trekanten. En av de som också engagerat sig i frågan är centerns Anders Andersson som ju också bor i Trekanten. Jag undrar vad han säger om sin partiordförande Maud Olofssons uttalande i Aftonbladet idag. 

Citat ur Aftonbladet:

"Näringsminister Maud Olofsson (C) tänker inte ändra lagen för att rädda bensinmackarna.

Hon uppmanar ägarna att satsa på grön energi i stället.

– Framtidens bensinstation kan vara en vindsnurra och ett elluttag, säger hon."

Nästa gång jag träffar Josef Sahli eller någon annan från Trekanten så kommer jag naturligtvis ställa frågan om de ser någon lösning genom uppmaningen från Sveriges näringsminister. Det vill säga att bygga ett vindkraftverk på tomten där macken står. Förutom att det väl inte finns en enda medborgare i Trekanten som äger en elbil så tror jag att det inte ens i teorin skulle vara möjligt att bevilja ett bygglov för vindkraftverk mitt inne i samhället…

Detta uttalande måste med råge kunna kvala in i tävlingen om årets mest korkade.

www.aftonbladet.se/nyheter/article4624401.ab