Jag är glad, Lotte Zenkert!

På dagens ledarsida i Barometern är redaktören Lotte Zenkert orolig för mitt morgonhumör. Detta med anledning av att jag tidigt en morgon skrev ett inlägg på denna blogg om omställningspaketet. (se nedan. Ganska resonerande tycker jag) Lotte Zenkert menar att jag skrev detta inlägg i ilska.

Jag kan försäkra redaktören att jag för det mesta är glad på morgonen. Otur för Lotte Zenkert är att samma inlägg som hon är så kritisk emot samtidigt är infört som insändare i samma tidning. Istället för att läsa Zenkerts lösryckta delar så kan man läsa hela artikeln. Då är jag ganska övetygad om att väldigt många ställer sig frågan om vem som är mest ilsk i skrivandet…. I det här fallet tror jag huvvudelen säger redaktör Zenkert.  

Två saker till:

Ja. Jag tycker att man måste få resonera och föra ett resonemang kring de bedömningar som de politiskt tillsatta revisorerna gör. I det här fallet är det en fråga om just bedömningar.

Ja. Jag tycker att folkpartiet är ohederliga när de röstar ja till något och sedan är emot i tidningarna. Detta har i princip satts i system av partiet. Långt in i borgerligheten är man irriterad över detta.

Idag är helt fullt med olika möten. Ser fram emot att på en lunchpressträff få presentera den första grunden i en ny socialdemokratisk tillväxtpolitik. Är alldeles övertygad om att detta dokument kommer vara en viktig grundpelare när en ny röd grön regering bildas i oktober 2010.

Ikväll träffar Lena Hallengren och jag socialdemokratiska medlemmar under 40 år. Ska bli jättespännande att tillsammans med dem diskutera vart vi är och vart vi ska.