SD vil höja elpriset & storsatsning på biogas

Trodde först att det var ett skämt men det var det inte. Efter ett år av rekordhöga elpriser så vill Sverigedemokraternas ekonomisk politiske talesperson se till att priserna stiger ännu mer. Oscar Sjöstedt vill på fullt allvar stoppa all vindkraft och därtill montera ner redan befintliga verk. På ett bräde skulle då 17 procent av all energiproduktion försvinna.

Hur tusan kan en så stor andel av svenska folket rösta på detta tokeri?  Inte konstigt att deras opinionssiffror sakta men säkert börjat dala.

Inte heller regeringen är särskilt uppskattad av befolkningen. I DN redovisar Ipsos en mätning där andelen som tycker regeringen gör ett dåligt jobb har stigit från 43 procent till 55 procent på ett halvår. Andelen som tycker regeringen gör ett bra jobb är nu rekordlåga 17 procent. Jag är inte förvånad.

Igår besökte jag Möre biogas i Mosekrog. Vilken otrolig insats för miljön som detta bolag gjort under de senaste åren!!

Nu är ytterligare en biogasanläggning på gång i kommunen. Det är Scandinavian biogas som skrivit avtal med Christinelunds gård där man nu ansöker om planbesked för en riktigt stor anläggning. Investeringen är på mellan 600 och 700 miljoner. Man kommer göra biogas av gödseln från gårdar i Södermöre. Lyckas detta så är det win win för både Kalmarsund och klimatet.

Detta genom spridningen av obehandlat naturgödsel minskar och därmed minskas utsläppen av kväve och fosfor i sundet.

Själva produktionen av flytande biogas motsvarar förbrukningen för 12 000 bilar eller 400 tunga lastbilar. Det är med andra ord en satsning som tillsammans med andra åtgärder på ett radikalt sätt kommer hjälpa Kalmar kommun att nå sina mål när det gäller klimatarbetet.

Blir mer och mer övertygad om att klimatarbetet i Sverige nu får genomföras i progressiva kommuner. Klimatpolitiska rådets sågning av regeringen är väldigt berättigad. Tror tyvärr inte att det kommer ske någon förändring på nationell nivå förrän en ny regering är på plats. Det spelar ingen roll vad den liberale miljöministern säger. De som styr är SD i kraft av största parti.

I helgen kör vi de sista fyra föreställningarna av Södermörerevyn. Varit riktigt härliga helger med ett enormt gensvar från publiken!