Nybloggat om Magda, Advisory Board, företagsbesök & Södermöre

DN rapporterar idag om fortsatt tapp i förtroende för partiledarna i regeringen. Inte särskilt märkligt tycker jag. Samtidigt så ligger Magdalena Andersson väldigt högt. Man får gå tillbaka till när Göran Perssons toppår för att nå samma nivå.

Samtidigt rapporterar Aftonbladet och Demoskop att SD tappar stöd för femte månaden i rad. Ska bli intressant att se vilka effekter detta kommer få för regerings-samarbetet framåt.

Igår hade vi kommunstyrelse och tog då beslut om att att nästa steg i arbetet med att etablera militär verksamhet i vår del av landet. Vi är en vit fläck och min uppfattning är att Försvarsmakten knappast kommer att klara av att fördubbla antalet medarbetare på några få år om man inte finns på fler platser i landet. Vid sidan av att vi inrättar ett Advisory Board så pågår också arbetet med att i Översiktsplanen peka ut möjliga områden för etablering av militär verksamhet. Det är ett av sätten att markera allvar i vårt erbjudande om Kalmar som en möjlig plats för militär verksamhet.

I Advisory board ingår:

  • Lennart Kelevensparr, överste och fd chef för Luftvärnsregementet i Halmstad.
  • Anders Åkessson, fd riksdagsledamot för Centern.
  • Anders Andersson, fd riksdagsledamot och vice partiordförande för KD.
  • Jan R Andersson, fd riksdagsledamot för M.
  • Cecilia Schelin Seidegård, fd landshövding på Gotland och Kalmar län.
  • Alf Jönsson, fd regiondirektör i Kalmar och Skåne som kommer att fungera som sammankallande.

Under denna vecka så genomför också kommunstyrelsens ledamöter företagsbesök tillsammans med ett antal tjänstepersoner. Tillsammans med Pär Svanfeldt besökte jag igår Västersläts gårdsbutik, Wilson Creative och Electrolux homebutiken. Riktigt bra besök! Idag ska jag och Pär Sturesson till Stävlö gods och ICA Magneten i Lindsdal.

I förra veckan meddelade Lena Thor att hon efter många år kommer sluta som förvaltningschef i Södermöre kommundelsnämnd. Med sitt goda humör och driv så har Lena verkligen gjort ett bra jobb. Inte sällan har jag sett henne cykla till jobbet på gamla E22 mellan Ekenäs och Ljungbyholm.

Min förhoppning är att det ska komma ut en annons om förvaltningschefstjänsten inom de närmaste dagarna.