Nybloggat om Paludan, drogkampanj, Maia Dahlberg & religionsfrihet

Jag har inte bloggat på ett bra tag nu. Har flera gånger fått frågan om varför och när jag kommer igång igen.

För mig har bloggandet givit mycket energi, inte sällan har jag försökt ha fokus på framtidstro och optimism.

Efter valet nationellt så kände jag att det där med framtidstro och optimism fick sig en rejäl knäck. Det finns åtskilliga bloggare som i sina texter framstår som rejäla ”gnäll-gubbar”. Allt är fel och domedagen nära. Där ville inte jag hamna även om jag ofta känner så med ett krig i vårt närområde och ett nationellt styre som inte direkt rosar marknaden.

Hur eller hur så är jag nu igång igen och det känns bra. Ibland kommer det bli korta grejer och ibland blir det lite längre analyser.

Har precis gjort en intervju med SVT om den kampanj som vi dragit igång mot partyknarkande och drogliberalism. Kampanjen med dess filmer och bilder är knappast glamourösa. Tvärtom. Den visar istället på det tydliga sambandet mellan mord, gängkriminalitet och ökad droganvändning.

Här kan ni se filmen och läsa mer:

Kampanj mot partydroger – Kalmar

Både på lokal och nationell nivå fortsätter Sverigedemokraterna sitt kulturkrig mot framförallt muslimer. För några veckor sedan var udden riktade mot sagostunder Drag-queens. Riktigt roligt att fd ordföranden i Kultur- och fritidsnämnden Maia Dahlberg blivit nominerad till Årets Hetero för att hon stod upp för alla människors lika värde i denna debatt.

Några dagar efter valet poserade SD-företrädare med Rasmus Paludan med budskapet om ett hans kampanj under våren och sommaren hade ”givit effekt”.

För några dagar sedan betalade en SD-anställd polistillståndet åt Rasmus Paludan för att han skulle kunna bränna koranen utanför Turkiets ambassad. Självklart blir människor upprörda i Turkiet men också i andra länder.

När statsminister Kristersson försöker balansera denna ilska genom att uttrycka förståelse för att folk blir upprörda så går Jimmie Åkesson i taket och menar att statsministern kryper för muslimer.

Som ett brev på posten så grusades planerna på att få Turkiet att godkänna Sveriges ansökan till Nato. Är någon förvånad? Självklart har den Turkiska ledningen koll på att Sverigedemokraterna är det största partiet i regeringsunderlaget.

På lokal nivå ska nu också Sverigedemokraterna ta upp kampen mot muslimer. Detta genom att försöka få till en folkomröstning om huruvida man med egna medel ska få uppföra en moské och en samlingslokal. SD hävdar att platsen är fel. Det är naturligtvis ett trams-argument. Det kommer inte finnas någon plats som SD tycker är lämplig.

Jag tänker slåss stenhårt för att Kalmar ska följa grundlagen. I den står det mycket tydligt att vi ska ha religionsfrihet i Sverige.

Jag tänker med andra ord inte medverka till att vi i Kalmar ska folkomrösta om vi är för eller emot vår grundlagsskyddade religionsfrihet. Det är vad denna fråga egentligen handlar om.