Ironman – en del av Kalmars DNA. Kalmarborna säger nej till privatisering av äldreomsorgen. SD i Kalmar lämnar walk-over?

Vad underbart det var att Ironman kom tillbaka till oss. Över 2000 atleter från 55 länder. Och vilken folkfest det blev!

Får jag och mitt parti fortsatt förtroende kommer vi kämpa stenhårt för ett långt kontrakt som säkrar Ironman-tävlingar i Kalmar i flera år framåt. Ironman har kommit för att stanna i Kalmar! Det har blivit en del av det moderna Kalmars DNA.

Precis avslutat majoritetsmöte. Vid sidan av valrörelsen som är i full gång så ska kommunala frågor hanteras.

Samtidigt pågår möte på Larmtorget med Centerns partiledare Annie Lööf.  I Lindsdal har socialminister Lena Hallengren, omsorgsnämndens ordförande Michael Ländin och Södermöre kommundelsnämnds ordförande Magnus Uhr haft en pressträff om att vi säger nej till att privatisera sönder vår äldreomsorg.

Denna linje har också stöd av Kalmarborna. Vi har låtit Novus göra en opinionsmätning där följande fråga ställts:

Vilken inställning har du till följande förslag: 

Privatisera mer av äldreomsorgen i Kalmar kommun? 

5 procent är mycket positiva. 

24 procent är ganska positiva. 

6 procent, varken eller

35 procent är ganska negativa. 

26 procent är mycket negativa. 

Vi har med andra ord ett väldigt starkt stöd för att säga nej till att privatisera mer av äldreomsorgen i kommunen. Något som bland annat Moderaterna föreslagit.

Denna morgon invigde Utbildningsnämndens ordförande Lasse Johansson den nya Bågskytteskolan i Rinkabyholm.

Blir inte riktigt klok på opinionsmätningarna just nu. I Sifo går S upp och ligger långt över valresultatet. I Novus ligger S kring valresultatet. På samma sätt är det med stödet för SD. Över 20 procent i Novus och 16 procent i Sifo.

Det enda gemensamma för båda mätningarna är att Moderaterna verkar rasa ihop.

SD i Kalmar kommun har ju meddelat att man inte kommer kräva några poster efter valet om tre veckor. Istället har man villkorslöst utlovat stöd till de andra tre högerpartierna L, M och KD. En Walk-over.

Då måste man ju ställa sig frågan varför i hela fridens namn man ska rösta på SD i kommunvalet?

På onsdag kommer Statsminister Magdalena Andersson till Kalmar. Hon ska först inviga kommunens nya mötesplats i Berga och därefter tala på ett partievent i Norrlidsparken kl 17.

Roligt med besök av statsministrar till Kalmar. Stefan Löfvén var här många gånger. Bland annat för spadtaget av nya Linnéuniversitetet men också för många andra besök.