Stadsfest, Ironman, Kalsonger och luftvärn

Vilken fantastisk Stadsfest vi hade i helgen!

Tror aldrig jag sett så mycket folk på Kalmars gator och torg. Efter flera år av pandemi var det ett uppdämt behov av att lyssna på bra artister och umgås. Sedan är jag väldigt imponerad över bredden på utbudet, allt från Krusentstiernska gården till Stadsparken och in i stan. Väldigt bra jobbat av alla som gjort en insats!

Knappt hinner Stadsfesten packa ihop förrän nästa stora evenemang börjar. På Stortorget i Kalmar påbörjades idag byggnationen inför Ironman och Mini-tri. Efter det löper evenemangen på långt in i september.

Själv ägnar jag kvällarna åt dörrknackning och dagarna åt en kombination av valarbete och kommunalråds-sysslor.

Har med mig skjortor och ombyte i bilen. När jag är kommunalråd så har jag aldrig på mig någon partitröja, i den rollen företräder jag alla medborgare.

Blir många dråpliga ombyten på parkeringsplatser här och där runtom i kommunen. I lördags satt jag med i Staben som följde Paludans besök i Kalmar och efter det var det partiarbete.

Då var det bara byta mundering på parkeringsplatsen utanför brandkåren. Någon gick förbi och fick sig ett gott skratt av ett kommunalråd i kalsonger. Det får man bjuda på. Jag har redan visat upp det mesta i den vägen på en scen i Södermöre-revyn.

I veckan som gick presenterade jag det arbete som skett för att kunna göra en framställan om Kalmar som plats för ett nytt Luftvärnsregemente. Hela framställan ligger på kommunens hemsida och kan i sin helhet läsas där.

Jag har fått väldigt mycket positiv respons på förslaget, inte minst från personer som är intresserade av försvars- och säkerhetspolitik.

Från högerhåll blev det mest sura miner. Ska man sammanfatta deras kommentarer bäst så är det väl genom att låna det gamla Kalmar-uttrycket ”Det gaur aldrig!”.

Jag har naturligtvis sparat alla kommentarer från den kanten. Skulle detta förslag bli verklighet så kommer jag idka högläsning av dessa kommentarer!

I opinionsmätningarna noterar jag att SD då och då är jämnstora med M. I regionen skiljde det decimaler mellan M och SD i senaste valet. Om det är jämnt på nationell nivå så är det inte osannolikt att SD är om i Kalmar län. Ska bli intressant att följa!

På onsdag kl 10 öppnar vi vår Valstuga vid Jordbroporten. Då börjar valrörelsen på riktigt! Kom gärna förbi. Jag är där då och då. Gillar verkligen dialogen med Kalmarborna. Det är det bästa med en valrörelse. Tjafset kan jag vara utan!