Widéns, individer utan ryggrad, isbana och Magda

Precis varit på företagsbesök på Widéns åkeri. Riktigt imponerad över det driv som finns i det bolaget.

Igår presenterade M, KD och SD en gemensam nationell budget. Jag skulle kunna skriva sida upp och sida ner med alla citat från Ebba Busch och Ulf Kristersson där de dyrt och heligt lovat att inte samarbeta med SD och det är inte särskilt länge sedan.

Jag var en av dem som varnade för denna utveckling och blev då beskylld för att brunsmeta M och KD.

Jag tänker på alla dessa moderater och Kristdemokrater som för bara ett par år sedan blev väldigt upprörda över dessa debatter om SD-samarbete. Samma personer som då applåderade sina partiledningar när de tog avstånd från SD hyllar idag  sina partiledningar när de nu gör en gemensam nationell budget. Måste erkänna att jag har lite svårt för dessa ryggradslösa individer.

Å andra sidan. Nu behöver inte ens frågan ställas här i Kalmar. Istället är det bara konstatera att vi har ett block med M, KD, SD och L som står emot majoritetens partier och Mp. Det blir upp till Kalmarborna att avgöra om också Kalmar ska bli en SD-kommun.

Heder åt förra oppositionsrådet Carl Henrik Sölvinger som stod fast vid sina grundläggande värderingar och det som hans parti sa för bara ett par år sedan. Han har nu lämnat både sitt uppdrag och liberalerna. Idag läser jag att förre partiledaren Bengt Westerberg meddelat att han bestämt sig för att inte rösta på liberalerna i nästa val. Han lär inte vara ensam.

Ser ut på Stortorget där en ny isbana ska anläggas. Skulle varit på plats redan förra vintern men då fick vi trycka på stopp-knappen med anledning av pandemin.

Ägnar också en del kvällar åt extra möten med Trafikverkets styrelse som snart kommer fatta beslut om förslaget till nationell plan. Väldigt svåra avvägningar och prioriteringar.

Jag både tror och hoppas att Magdalena Andersson kan tillträda som statsminister i nästa vecka. Hon kommer göra det riktigt bra!