Magda, IFK Kalmar, ishall & privatiserad äldreomsorg

Precis klivit på tåget till Göteborg där partikongressen inleds imorgon. Ska bli riktigt kul att träffa bekanta från hela landet men också lägga grunden för en politik som  är bra för landet och Kalmar.

Jag sitter i partistyrelsen och ska tillsammans med bland annat Magdalena Andersson vara föredragande för ekonomisk politik. Blir spännande. Faktiskt första gången som jag fått chansen att vara partistyrelsens föredragande på en kongress.

Valet av ny partiordförande och ny partisekreterare tror jag kommer ge en extra injektion och en nytändning. Skulle inte vara förvånad om S är uppe kring 30 procent om några månader. Spelplanen kommer förändras jämfört med för några månader sedan.

I Kalmar är dock inte spelplanen förändrad. Idag tog kommunstyrelsen beslut om budget för 2022. Den ska nu vidare till fullmäktige för slutgiltigt beslut. I samband med kommunstyrelsen presenterar alltid oppositionen sina olika förslag. Det var varken samlat eller enat.

SD och Mp vill ha samma skattesats som majoriteten. M, L och KD vill sänka med 10 öre och Thoralf Alfsson vill sänka med 40 öre.

Därtill föreslås privatiseringar, utmaningsrätt och LOV i äldreomsorgen (M, KD och L).

Efter en pandemi med fokus på behovet av att satsa på både äldreomsorg och sjukvård så tror jag att privatiseringar och skattesänkningar inte direkt är rätt väg att gå. Det tror jag inte heller Kalmarborna tycker. Känner mig väldigt trygg i en sådan debatt.

Idag hade vi en försenad avteckning av kollegorna och vännerna Ingemar Einarsson och Carl Henrik Sölvinger. Ingemar lämnade efter ett väl utfört samhällsuppdrag, bland annat 42 år i kommunfullmäktige vilket inger respekt.

Carl Henrik lämnande både politiken och Liberalerna efter beslutet som L tagit om samarbete med Sverigedemokraterna. Stor respekt för det beslutet. Jag blev inte förvånad när han lämnade beskedet.

Hur eller hur så kändes det bra att äntligen få till en avtackning av dessa hederspersoner!

Vilken idrottshelg vi har haft: 

IFK Kalmar upp i allsvenskan och invigning av den nya ishallen. Därtill seger för KFF. Lägg därtill att FBC Kalmarsund herr nosar på SM guld och FBCs damer nosar på högsta ligan. Därtill går det bra i både basket och handboll och under våren är det spadtag för den nya bad och friskvårdsanläggningen.

Brett stöd till föreningslivet och moderna anläggningar lägger grunden för både bredd och spets. Därtill gör det Kalmar än mer attraktivt. Så roligt att se hur vi nu börjar få riktigt bra och moderna anläggningar för idrott och föreningslivet i hela kommunen!!