Budgetarbete, Ekenäs, Kranklösa, 181 miljoner & nya invånare!

Väldigt intensiva dagar just nu!

Budgetarbetet pågår för fullt inom majoriteten.

Utgångspunkterna i det arbetet är bland annat:

  • Undvika besparingar i kärnverksamheten. Lyckas vi med det så har vi klarat en hel mandatperiod utan besparingar. Skulle vara tämligen unikt i kommun-Sverige.
  • Fortsatt satsning på trygghet och särskilt det förebyggande arbetet.
  • Insatser på miljö- och klimat området.
  • Fortsatt fokus på att göra Kalmar attraktivt.

Imorse var det återigen företagsbesök. Denna gång på superpopulära hembageriet i Ekenäs. Lilian Sagerfors har tagit både Ekenäs och övriga länet med storm. Fantastiskt bröd och även pizzor på bästa råvarorna. Väldigt kul att få höra henne beskriva sitt företag!

Efter det en tur till Kranklösa och samtal med familjen Cedergren om både översiktsplanen, bevattningsdammar och framtida villatomter. Alltid lika trivsamt!

Igår presenterades delårsbokslutet i kommunstyrelsen. Det ser riktigt bra ut. Prognosen är ett resultat på 181 miljoner, soliditeten inklusive pensionsskulden väntas öka från förra årets 22.4 procent till 25.1 procent. Tar man bort pensionsskulden ligger soliditeten på 49 procent. Dessa goda resultat kommer behövas för att finansiera investeringar de kommande åren. Varje krona i överskott innebär minskad lånefinansiering.

Denna vecka har Kalmar 71 276 invånare. Det ska jämföras med samma vecka förra året då vi var 70 279. Roligt att människor vill flytta till och leva sina liv i Kalmar!

Jag stöter på fler och fler som aktivt gjort det valet på grund av de livskvalité man upplever här.

Imorgon är det äntligen fysiskt möte med Pensionärsrådet!