Om Norrliden, KS, Carlsson & Alfsson

I en krönika i Barometern skriver Ulf Carlsson att Kalmars ledande politiker är mer intresserade av att klippa band på invigningar än att besöka Norrliden där det varit stökigt i sommar. Denna krönika följs sedan upp av den uteslutne Sverigedemokraten Thoralf Alfsson som påstår att jag inte varit i Norrliden sedan 2018.

Det är lögn och förbannad dikt! Visst har pandemin lagt sina begränsningar de senaste 18 månaderna men bara under de senaste fyra veckorna har jag varit i Norrliden två gånger. Detta utan att bjuda in media eller lägga upp selfies på sociala medier. Det gjorde jag inte heller när jag för en tid sedan var med polisen en kväll. Om man vill ha bra samtal så kan man inte konstant hålla på och knäppa bilder för att sedan lägga upp på sociala medier.

Jag vet att också kommunalrådet Dzenita Abaza och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Peter Akinder varit på plats i Norrliden under sommaren.

För övrigt kommer också Norrliden och sommaren upp på kommunstyrelsen imorgon. Det står i kallelsen som finns på Kalmar kommuns hemsida.

I majoritetens budget för i år finns en mycket stor trygghetssatsning. Vi har skapat en helt ny enhet för trygghet och säkerhet. I budgeten fanns också satsningar på socialförvaltningens viktiga förebyggande arbete. När samhället växlar upp så är det inte uppskattat av alla. Det är det vi sett i Norrliden under sommaren. Utan förstärkt närvaro från både kommunen och polisen så hade det sannolikt inte blivit några stora tidningsrubriker. Då hade ett antal kriminella personer kunnat jobba ostört. De har de inte fått göra nu. Det tycker jag är bra.

Under torsdagen och fredagen var jag för första gången på 1.5 år i Stockholm på ett fysiskt möte med partistyrelsen. Det var riktigt roligt att ses igen. Jag struntade däremot i att lägga upp massa selfies på mig själv och halva regeringen. Med samma logik som framförs av Alfsson och Carlsson så har jag väl inte varit i Stockholm heller.

Det var väldigt god stämning på partistyrelsen. Jag blev överraskad över Stefan Löfvens avgång men ju mer jag tänker på det så var det rätt beslut. Det sa jag också till honom vid fikat då jag också passade på att gratulera till att snart få ett liv igen.

För mitt parti tror jag att en offensiv budget och ny partiledning kan bli en bra injektion och skapa lite av en nytändning. Jag skulle inte bli förvånad om opinionssiffrorna har stigit lite rejält på nyåret. I Kalmar känner vi medvind. Antalet medlemmar har ökat kraftigt sedan årsskiftet.

Nu är det snart majoritetsmöte innan jag ska bort till bygdegården och repetera inför Södermörerevyn som har nypremiär på fredag. Jag har tagit ledigt i veckan och det innebär att jag bara tar de viktigaste mötena. Däribland kommunstyrelsen under tisdagen. Dagordningen är ganska lång med allt från ekonomiuppföljning till anställning av vikarierande socialchef.

Ha en trevlig vecka och njut av det fina vädret som aviseras!