Värme och vind i ryggen!

Äntligen har värmen kommit!

Kämpar med att få komma ut i sol och natur mellan alla digitala möten. Det händer väldigt mycket just nu. Allt från samråd om nya Översiktsplanen till diskussion om ny simhall. Parallellt med det mycket positiva samtal om allt från Superkommun till företag som vill etablera sig eller växa i Kalmar. Känns som att vi är inne i ett riktigt bra flow just nu!

Det bästa är ändå att smittan nu går ned och att vi kan börja öppna upp samhället. Gläds verkligen åt restauranger som nu återigen kan ha öppet lite längre. Är nog den bransch som haft det tuffast!

Vi har från kommunen gjort vad vi har kunnat för att stötta!

Idag kom SCB med sin stora partisympatiundersökning. Brukar roa mig med att räkna om den till kommunala förhållanden. Det har hittills stämt ganska väl med några decimaler hit eller dit.

Räknar man om siffrorna i SCBs mätning till Kalmar kommun, i förhållande till senaste valet,  så blir utfallet enligt följande:

M – 18.09 + 2.6 procent

C – 8.92 + 0.9 procent

L – 2.52 – 3 procent

KD – 3.58 – 1.8 procent

S 42.4 – 0.1 procent

V 7.01 procent + 0.9 procent

Mp 3.09 procent – 0.6 procent

SD 13.85 procent + 1.4 procent

Jag tror dessa siffror ligger ganska nära sanningen även i Kalmar. Med de positiva resultat som kommunen nu uppnår så skulle jag bli inte bli förvånad om majoriteten stärks ytterligare när vi närmar oss valet. Bara de senaste månaderna har vi netto ökat med drygt 50 nya medlemmar inom S i Kalmar. Riktigt roligt att fler vill vara med!

Dessutom brukar oppositionen nationellt ligga mycket bättre till när det återstår ett år till valet. Ser fram emot valrörelsen!