Vilken vecka!!

Är så glad över att bo på landet. Efter ett antal timmar i digitala möten så kan man gå ut några minuter till hönsen. Fylla på vatten, prata lite, plocka ägg. Det är livskvalité! I alla fall för mig.

Nu är smittspridningen i Kalmar län den tredje högsta i Europa. Antalet inlagda på våra sjukhus har aldrig varit högre. Nu måste vi alla anstränga oss lite till. När vaccineringen nu dessutom pågår för fullt så kan det väl inte vara så svårt att härda ut lite till?

Den senaste veckan har, med undantag av pandemin, varit riktigt rolig. Nästan varje dag har det kommit nationella rapporter eller undersökningar som visar att Kalmar ligger i framkant.

I tisdags i förra veckan meddelade Aktuell Hållbarhet att Kalmar är bland de 20 bästa miljökommunerna. Exakt position får vi veta den 11 maj.

I fredags kom SKR med sin ranking av Företagsklimatet. I denna ranking är Kalmar på andra plats bland kommunerna med mer än 40 000 invånare. Bland samtliga deltagande kommuner är vi på plats 12. Kalmar har varit med alla år och gått från botten till toppen. Den här undersökningen vänder sig direkt till företag som haft med kommunen att göra och den är helt opartisk.

I måndags släppte vi en rapport från RKA, Rådet för främjande av kommunala analyser. Det är ett organ som ägs gemensamt av staten och SKR. För första gången har man gjort en analys över vilka av landets 290 kommuner som levererar bäst kvalitét i förhållande till resurser och sina egna förutsättningar. I denna undersökning hamnar Kalmar på plats 1 bland landets 21 residensstäder och på plats 9 av landets alla 290 kommuner. Ett riktigt bra erkännande. I undersökningen lyfts långsiktighet, samverkan och undvikande av detaljstyrning fram som gemensamma förutsättningar.

Idag kom så beskedet att Kalmar är med i final när landets ”Superkommuner” ska utses av tidningen Dagens samhälle. 

Så här kan det naturligtvis inte vara varje vecka men visst är det roligt när det positiva ändå slår till med lite kraft.