Lena, Martin Bergvall, Kronprinsessparet, överdödlighet & Kvarnholmen

Blev lite chockad när jag hörde om Lena Hallengrens sjukdom i helgen. Är övertygad om att hon tar sig igenom också detta. Jag har känt henne i snart 30 år och vet att hennes vilja är extremt stark. Att hon fixade att sitta i Konstitutionsutskottet i fem timmar i fredags säger något om hennes kapacitet.

Vilken under nyhet som Sykes levererade under måndagsmorgonen. Ytterligare 150 jobb till Kalmar i närtid!

Jämfört med snittet 2015-2019 hade Kalmar kommun åtta fler döda under 2020. Det innebär en överdödlighet på 1.3 procent.

I riket var överdödligheten 7.9 procent. Stockholms län sticker ut med en överdödlighet på 16.4 procent.

Det ska bli väldigt intressant att se vad Corona-kommissionen kommer fram till när det gäller överdödlighet. Under 2020 var den ju framförallt kopplad till äldreomsorgen. Personligen så tror jag att resurser, organisering och utbildningsnivå hos personalen är avgörande.

Imorgon, tisdag, drar Magnus Krusell igång Kalmar Framåt Live. Håll utkik på sociala medier.

Måste erkänna att jag blir sjukt imponerad av Martin Bergvall Nilsson som lyckas göra en Smörgås-tårte kupp på att en vaccinationscentral öppnar ett kvarter bort.

Denna vecka är vi 70 587 invånare i Kalmar kommun. En ökning med 213 sedan årsskiftet och 937 om man jämför med samma vecka förra året.

Jag har fortfarande inte hört ett enda vettigt argument för Liberalernas öppning mot SD mer än att det kan ge partiet nödvändiga stödröster från moderaterna. Jag brukar inte tycka så mycket om andra partier men om stödröster är skälet till att att ge upp hela sitt idéarv då vet i tusan varför man ska finnas. Ett socialliberalt parti hade däremot haft en bra chans att göra goda val framåt.

Fick i förra veckan en förfrågan om ett digitalt möte med Kronprinsessparet. Tackade självklart ja. Mötet blir av i början av maj.

Imorgon tar arbetsutskottet beslut om att starta arbetet med att ta fram en kortsiktig och en långsiktig strategi för Kvarnholmen och Kalmar City. Arbetet ska bedrivas tillsammans med Fastighetsägarna och näringen. Det är en skakig tid vi lever i men jag är helt övertygad om att vi kan göra något riktigt bra tillsammans.

Kalmar län fortsätter ligga i topp när det gäller vaccineringen!