Företagsbesök, ÖP & 47 kvar

Nu är dagarna proppfulla igen. Det gillar jag!

Har lovat mig själv att försöka planera in rejält med träning denna höst. Hittills har det gått bra. För mig är framförallt löpträning ett sätt att få vara själv men också att älta utmaningar. Förra veckan blev det tre mil. Ska försöka hålla mig där någonstans per vecka.

Var imorse på företagsbesök hos Bravida. I mars månad upphörde de fysiska besöken ute på företag men nu är vi igång igen. Självklart med avstånd och respekt. Sen har ju inte pandemi-perioden från mars inneburit att vi inte haft kontakt med företag. Tvärtom! Det har nog aldrig varit så mycket samtal som under denna period men de fysiska mötena har varit begränsade.

Igår hade vi sittning inom majoriteten för arbetet med Kalmars nya översiktsplan. Det är ett riktigt spännande arbete! I en översiktsplan så kikar man framåt med åtminstone ett 15-årigt perspektiv. Det handlar om allt från trafik och grönstruktur till bostäder och vattenförsörjning. Ambitionen är att ha ett förslag till samrådshandling framme kring årsskiftet. Om detta blir det sedan dialog med medborgare, myndigheter och näringsliv. Synpunkterna fångas sedan in av kommunen till en ny version som ställs ut för synpunkter. Därefter blir det beslut i kommunfullmäktige. Det är en lång process men det är å andra sidan ett dokument som är väldigt viktigt och har en lång tidsplan.

Igår kväll kom nya siffror från Kommuninvånarregistret. Just nu är vi 69 953 invånare i Kalmar. Det fattas sålunda 47 personer till 70 000! Skulle inte vara förvånad om vi passerar detta under kommande dagarna.

Så viktigt och bra att Kalmar äntligen betecknas som en Grön stad av Sveriges förenade studentkårer. För många studenter är just vetskapen om att man får en bostad avgörande för valet av studieort.

Nu nya möten och träffar som leder vår härliga kommun framåt. Steg för steg. Kan kanske skriva lite om det i nästa inlägg.