Dubbelrekord för Kalmar!!

Nu är man tillbaka i selen igen efter några dagars välbehövlig ledighet. Ett valår är riktigt intensivt, just därför brukar ledigheten kring jul vara extra uppskattad det året.

Har bara tagit det lugnt ihop med familjen. Långa promenader och byggnation av hönshus har det också blivit. I söndags hämtade vi de första sex hönsen som nu håller på och bli hemmastadda. Igår blev de också namngivna av övriga familjen.

I morse hade vi kommunstyrelse som gick relativt snabbt. Vi var färdiga redan på ett par timmar trots ganska många beslutsärenden. Bland annat en stor markreservation till Design on line som ska bygga ett helt nytt och stort logistikcenter i Kalmar. Känns väldigt bra!

Idag kom så äntligen också siffror som jag väntat på de senaste veckorna. Dels över befolkningen och dels över bostadsbyggandet.

Det är rekordsiffror på båda!

Aldrig någonsin tidigare har Kalmar växt mer än under 2018. Vi är nu 68 534 invånare, en ökning med 1083 personer.

Senaste gången vi ökade med över tusen personer var 2015 då vi växte med 1028.

Idag kom också siffran över bostadsbyggandet. Under 2018 har det färdigställts 877 bostäder i hela kommunen. Den absoluta huvuddelen är hyresrätter. Endast en gång tidigare i Kalmars historia har det byggts fler bostäder ett enskilt år. Det var 1970 då 897 bostäder färdigställdes i samband med att framförallt Lindsdal byggdes men också delar av Smedby.

Fantastiskt roligt och ett tecken på att Kalmar verkligen är attraktivt!