Märkliga tider, budget & Destination Kalmar

Det är väldigt märkliga tider just nu.

I söndags kväll var jag övertygad om att man i Stockholm äntligen löst upp regeringsfrågan med en samverkan i mitten. Jag vet att mitt parti verkligen försökt kompromissa och hitta lösningar. Så lät det också som om de övriga gjorde.

På måndagsmorgonen kom beskedet att Centern och Annie Lööf säger nej. Efter de kommentarer som kommit de senaste dagarna är jag inte säker på att Annie Lööf ens ville. Istället blev också detta en del av spelet. Det finns mycket att säga om detta men jag ska avstå. Processen mot en regeringsbildning leder knappast framåt med fler ilskna kommentarer.

Däremot kan jag konstatera att kontrasten är riktigt stor mellan den plattform som låg på bordet och den M, KD & SD budget som med stor sannolikhet går genom riksdagen ikväll.

Jag brukar sällan vara för hård i mina beteckningar men detta är en ren högerbudget.

Stora skattesänkningar för oss med höga inkomster, detta finansieras genom stora neddragningar på välfärd, klimat och bostadsbyggande.

Jag ska redogöra för konsekvenserna för Kalmar kommun på måndagens kommunfullmäktige.

Igår lämnade jag uppdraget som ordförande i Destination Kalmar. Ett uppdrag som jag haft i tio år. Efterträds nu av Lasse Johansson som kommer göra det riktigt bra.

Min resa i Destination Kalmar började 2008 när Kalmar Turist AB, Kalmar Slott AB och Destination Kalmar AB blev ett bolag. Det skedde inte helt utan tandagnisslan men var helt nödvändigt för att få en kraftsamling och tillräckliga muskler. Jag tror ingen idag ifrågasätter detta.

Under denna resa har vi gjort en storsatsning på Kalmar Slott med Barnens slott, ny restaurang, hiss, konferensrum och attraktiva utställningar. Vårt arbete lyfts fram som en nationell förebild av Statens fastighetsverk. Nu diskuterar vi en ny tio årig utvecklingsplan.

Kalmar har också landat alla idrottsloppen och Ironman. Vi har blivit Årets Sommarstad fyra år i rad och omsättningen inom besöksnäringen har rusat.

Jag kommer fortsätta jobba med Destination Kalmar men inte i rollen som ordförande.

Jag hoppas snart kunna presentera ytterligare en stor etablering i Kalmar.

Imorgon är det återigen i Stockholm och möten med SKLs samhällsbyggnadsberedning där jag haft förmånen att vara ordförande i fyra år.

Nu dags att börja rensa skrivbordet, mailen och försöka få någon form av plan inför den Jul som snart står för dörren. Det här året tror jag ledighet är mer efterlängtat än någonsin!