Om lite av varje

Nästan dygnet runt i förra veckan då det var helt fullt i kalendern. Var i Stockholm onsdag och torsdag för möte med Svenskt Vatten och SKL. På styrelsemötet med Svenskt Vatten så medverkade för första gången vår nya VD Pär Dalhielm. Det är den första VD som jag rekryterat som faktiskt är yngre än mig själv. Helt oväsentligt i rekryteringsprocessen men en tanke om att vi alla som tur är blir äldre. Alternativet är värre.. Pär kommer närmast från en tjänst som chef på Västerås stad och har före dess gjort kometkarriär inom Skogsstyrelsen. Blir riktigt bra!

Mötena på SKL rörde allt från regeringsbildning till ett eget framarbetat förslag om hur lagstiftningen ska förändras för att underlätta byggnation på landsbygd avseende strandskyddslagstiftningen. Förslaget är väldigt bra och genomarbetat och kommer snart att presenteras av SKL.

På fredagskvällen hade vi träff med gänget som är med i Södermörerevyn. Blev både rolig och lång kväll i vårt kök.

Under måndagen hade vi första sammanträdet med nyvalda kommunfullmäktige. Känns lite som första skoldagen med alla nya ledamöter som är på plats. Det ger också en injektion för alla oss som varit med ett tag. Jag blev omvald som kommunstyrelsens ordförande för femte gången i rad, (1 april & okt 2006, 2010, 2014, 2018).

Den stora skrällen var väl annars nyheten om att Thoralf Alfsson inte fick fortsätta som ledamot i kommunstyrelsen och som gruppledare.

Under gårdagen bjöd jag Svenska och Belgiska fotbollsförbundet på lunch. Med var också UEFA och Lasse Johansson som faktiskt har spelat i U21 landslaget. Han gjorde som vanligt en strålande insats. På kvällen var det match som slutade rättvist.

Däremellan fick jag dock finbesök av Göran Persson på Stadshuset. Han var i Kalmar och föreläste på LNU och kom sedan förbi på kaffe. Vi pratas vid då och då och träffas också då och då. Senast i somras då han och Anitra kom till Bjursnäs. Med och fikade var också hans fd talskrivare Peter Akinder. Om vad vi pratade? Nej, det får ni inte veta men klok och erfaren är han.

Nu ska jag snart prata om utmaningarna för Kalmar och VA-branschen för Kalmar Vattens personal. Om det är någon bransch man ska söka sig till så är det VA-branschen. Man är med i allt från bostadsbyggande till klimatarbetet. Riktigt spännande!