Mr Ironman Tomas Gustafsson fick gata

Pressmeddelande

För tio år sedan tog kommunfullmäktige i Kalmar beslutet att namnge gator till levande personer. Detta för att rikta kommunens tack till en person som gjort stora insatser för Kalmar. Och idag förärades ”järnmannen” Tomas Gustafsson med en egen gata.

– Vi gör detta för att vi vill hylla människor medan de lever och idag vill vi rikta strålkastarna på Tomas Gustafsson, mannen som är anledningen till att vi är samlade här idag för att uppleva målgången i Ironman, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) från Ironmans upplopp och målfålla. 

Under de senaste åren har flera personer hyllats på detta sätt med egen gata. Bland dessa återfinns Nanne Bergstrand, Robert Gustafsson, Vicky von der Lancken, Skotte Linde och Cidden Andersson för att nämna några.
– Bakgrunden till att kommunen valt att namne gator till levande personer är att man i Sverige och i Kalmar är generellt dåliga på att visa uppskattning, säga tack och bra jobbat. Det har vi velat ändra på, förklarar Johan Persson.

Motiveringen till Tomas Gustafssons gata lyder:

”1994 genomfördes den första fullskaliga Thriathlon tävlingen i Kalmar. 64 deltagare stod på startlinjen. Ur denna start för 24 år sedan växte sakteliga en dröm om att göra något riktigt stort i Kalmar. Med stort mod och stort engagemang från många förverkligades drömmen 2012 då Kalmars första Ironman genomfördes. Sedan dess har tävlingen vid två tillfällen röstats fram som Sveriges bästa idrottsevenemang. De tävlande själva har utsett Ironman i Kalmar till det bästa av alla världens 41 Ironman. Under veckan skrevs ett nytt avtal på fem år. Under hela denna resa har många personer lagt sin hjärta och sin själ. En av de personer som kanske mest personifierat denna framgång är Järnmannen själv, Tomas Gustafsson som vi idag vill hylla genom att uppkalla en gata i Kalmar i hans namn.”

– Vi är stolta över dig. Vilken fantastisk insats du har gjort för Kalmar, avslutar Johan Persson.