Regn, Bäst i landet & marknadshyror

Börjar bli allvarligt oroad över bristen på nederbörd. Inte för att min gräsmatta är brun utan för att det riskerar att snart få allvarlig effekter för våra gröna näringar. Vallskördarna, fodret, är beroende av lite rejäl nederbörd väldigt snart. Blev därför väldigt glad över att SMHI visade en prognos på 17 millimeter under onsdagen. Nu är prognosen uppdaterad och det är återigen 0 i nederbörd den kommande veckan.

Dessutom ökar nu risken rejält när det gäller bränder i skog och mark.

Här är dock en positiv nyhet för lantbruket.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6973921

Förr oss i Kalmar-regionen är detta inte något nytt. Här omvandlas gödsel till biogas sedan flera år tillbaka. Vi har också skapat förutsättningar för avsättning av biogasen genom krav på detta när det gäller upphandlingar av bussar. Sambandet mellan utveckling av de gröna näringarna och klimatarbetet blir tydligt i detta sammanhang. Jag kan så här i valtider inte låta bli att oppositionen i Kalmar inte tyckte politiken skulle lägga sig i detta..

Branschorganet Visita avslöjar nu att restaurangerna i Kalmar kommun har störst omsättningstillväxt i landet!

Tillväxten mellan 2016 och 2017 var 18.3 procent, snittet för riket är 3.4 procent. På tio år har omsättningen ökat med 90 procent i Kalmar. Omsättningen är nu 805 miljoner och antalet anställda är 871 personer.

Det är fantastiskt att vi blivit Årets Sommarstad fyra år i rad men dessa siffror ger också ett innehåll till denna titel!

Det är väldigt intensivt med möten just nu. Imorgon bitti åker jag till Stockholm för möten med partiet, SKL och Svenskt Vatten. Hem sent på torsdag kväll.

Läser att Hyresgästföreningen låtit konsultföretaget Ramböll ta fram en rapport om vad marknadshyror skulle innebära för ett antal svenska städer. Det är rejäla hyreshöjningar som blir verklighet om alliansen och SD får majoritet i riksdagen och inför marknadshyror. Självklart skulle det få stora effekter även i Kalmar.

Om detta kommer jag återkomma.