FBC, revy, Modigs, Ulf Rickardsson & Martin Nilsson

Utanför fönstret i Stadshuset så hissas nu FBCs flaggor upp. Det ska bli så roligt att få välkomna och hylla hela gänget idag. Första gången vi gjorde något liknande var när FBCs damer klev upp i högsta ligan, efter det bjöds IFK Kalmar på lunch när de klev upp i högsta serien. Nu är det så dags igen!

Vilket idrottsmånad vi haft! Dramatik och avancemang både i innebandy och hockey. Att Kalmar FF vann hemmapremiären mot Elfsborg gjorde inte helgen sämre!

Vid sidan av idrott så hade jag fokus på Södermöre-revyn. Premiären var i lördags kväll och jag var rejält nervös. Stolarna fylldes och tidpunkten närmade sig i Bjursnäs bygdegård. Helt plötsligt var det dags att köra igång.

Det var bara att kasta sig utför stupet. Hade inte haft några som helst problem med att gå upp på scenen och prata en timme om Kalmars utveckling men detta!! Det är något helt annat!

Man ska lära sig repliker, vara lite rolig, sjunga och dansa. Låååångt borta från min bekvämlighetszon. Så gott att det funkade och det var faktiskt riktigt roligt.

Då kom nästa nervositet. Vad skulle tidningen skriva. Tänk om jag sänker hela gänget med mitt deltagande? Ida Seve, Niklas Brevestedt, Evelina Seve, Anders Brandel och min Malin är proffs i förhållande till mig. Hade inte varit så kul att sabba för dem…

Gunilla Petri gav dock revyn fyra av fem fjädrar och jag kunde andas ut!

Vid lunch idag så ska jag vara med och ta första spadtaget för Modig Machine Tools som etablerar sig och bygger nytt i Kalmar. Är en etablering som vi jobbat intensivt med under det senaste året. Ger nya jobb och ett väldigt spännande företag i kommunen. En av de bästa grejerna med att vara kommunalråd är när man får vara med och jobba för något och sedan landa det i ett spadtag eller en invigning.

Imorgon blir det företagsbesök hos Ulf Rickardsson i Tvärskog och sedan blir det möte med ett annat företag som kikar på Kalmar. Efter det konferens om Agenda 2030 på Residenset. Spännande dag! Älskar när jag får komma ut från Stadshuset och möta människor.

Vilket fantastiskt fint reportage om Martin Nilsson på Kallskänken mm i dagens Barometern! Vilken entreprenör!