Pensionärsråd, Hallengren, Veckans sämsta & bästa

Sedan förra valet är jag ordförande i Pensionärsrådet. Det är ett av de bästa uppdragen man kan ha. Mycket information om allt ifrån omsorg till Polisens trygghetsundersökning. Därtill god dialog och kloka inspel från företrädarna för Pensionärsorganisationerna.

Riktigt roligt, att i det gänget, få berätta att vi fått en Kalmar-minister med ansvar för just äldrefrågor.

Det blir riktigt bra med Lena Hallengren som ansvarig minister för jämställdhet, äldre, barn och LSS-frågan. Kunde inte önskat mig en bättre utnämning. På presskonferensen var Lena väldigt klar och tydlig med framförallt LSS som inte ska försämras. Punkt!

Att det nu kommer två statsråd från Sydöstra Sverige, infrastrukturminister Tomas Eneroth är från Växjö, är riktigt bra. I modern tid har det aldrig hänt. Säger också en del om statsminister Löfvéns syn på att hela landet ska vara med. Alla kan ju dra sig till minnes den extrema Stockholms-fixeringen i borgerliga regeringar.

I veckan uttalade sig ju plötsligt också M-ledaren Ulf Kristersson. I en lång intervju i Dagens industri var han tydlig med att skatten för oss med höga inkomster måste ner och att det ska finansieras med höjd matmoms och nedskärningar för de som har det sämst i samhället. Jag tycker det är bra att han för en gångs skull är tydlig med inriktningen!

Läser Södermöre-posten och noterar att till och med super-partilojale Anders Åkesson kritiserar Moderaterna och deras närmande till SD. När Åkesson gör det, mindre än ett halvår före ett val, ja då säger det en hel del om stämningsläget i den så kallade Alliansen.

Veckans bästa: Invigningen av Vänskapens väg och utnämningen av Lena Hallengren.

Veckans sämsta: Det struntar vi i. Varför lägga energi på sånt?

Trevlig helg!