Guldfest, ljus & mörker för Kalmar län, smörgåstårta, Consultify & Norrliden

Vilken fantastisk Guldfest vi hade på Sandra i lördags. Proffsigt rakt igenom. Många som fick välförtjänt uppskattning och priser. Jag tror en fest av detta slag betyder mer än vad man kan tro. Vi är generellt lite dåliga på att säga ”bra jobbat” eller ”du är duktig”. En fest av detta slag ger denna möjlighet. Extra roligt att det är sådan blandning på nya och gamla företag och olika åldrar.

För några år sedan funderade jag på vad vi skulle göra med Guldfesten. Om den kunde vara kvar i samma form. Jag tyckte vi hade svårt att hitta nya former och framförallt det nya företagandet i Kalmar. Guldfesten blev lite väl mycket etablissemang.

Så är det definitivt inte längre. Det bästa sundhetstecknet för denna typ av galor är att alla inte känner varandra!

Synd att inte statistiken för nyföretagandet från Nyföretagarcentrum kom i fredags. Då hade vi kunnat jubla åt Kalmars fina siffror! Under 2017 startade 467 nya företag i Kalmar. Det gör att vi hamnar på plats 34 av 290 kommuner. Det är väldigt bra! Vi har successivt klättrat i rankingen vilket visar att det inte bara är en tillfällig topp.

Det gör att vi hamnar högst i Kalmar län men också bäst bland jämförelsekommunerna Växjö, Halmstad, Kristianstad och Karlskrona.

Tyvärr ser det riktigt dåligt ut i övriga Kalmar län. Borgholm hamnar i mitten men i övrigt är det mörker. Det är inte bra för varken Kalmar eller Kalmar län!

Personalen i hemtjänsten och alla de som kämpat med snön har gjort ett fantastiskt jobb. Under veckan som kommer skickar jag och kommundirektören Annette Andersson ett symboliskt  TACK genom smörgåstårtor till olika arbetsplatser runtom i kommunen. Det är det minsta vi kan göra!

Imorgon är det kommunstyrelse som inleds med att alla ledamöter delas upp i grupper och åker på olika företagsbesök. Själv ska jag till Consultify som är belägna på Varvsholmen och jobbar med att få ut ungdomar i arbete.

Imorgon eftermiddag är det invigning av Sveriges modernaste vård och omsorgsboende i Norrliden.