Kultur- och fritid, Löfvén, bostäder & Lööf

Precis varit på frukostmöte med Kultur och fritidsförvaltningens all personal. Berömde dem!

Kultur, idrott och föreningsliv är en av nycklarna för att göra Kalmar än mer attraktivt! De är nu inne i den kanske mest spännande perioden någonsin. Höjda föreningsbidrag, investeringsstöd, nytt Kulturcentrum, nya sporthallar, ishall, ny simhall, konstgräsplaner, Kulturskola, nytt bibliotek, friluftsliv med mera. De har en riktigt spännande resa framför sig!

Igår kväll var jag och dottern i Pukeberg och träffade statsminister Löfvén. Jag har träffat honom regelbundet ända sedan han blev partiledare. Oj vad han har vuxit i rollen!

I sitt tal var han tydlig med att det är fler jobb, bättre integration, fler poliser, sänkt pensionärsskatt och mer resurser till välfärden som gäller framåt. Att allt är en prioritering!

Man kan inte både lova fler poliser och bättre välfärd om man samtidigt vill sänka skatterna med över 100 miljarder. Det finns inga gratis-luncher! Jag känner att budskapet bär! Folk är kloka. Lägg därtill regeringsfrågan där M och SD glider ihop alltmer. Tror på en spännande valrörelse!

Läser att Boverket gör bedömningen att det behöver byggas 80 000 bostäder per år de kommande åren. Vår andel blir då 528. Det ska vi klara. Med råge!

Är dock tveksam till om det kommer byggas 80 000 bostäder per år, gissar snarare på omkring 60 000.

Med den planberedskap vi byggt upp så kommer vi att kunna bygga en högre andel vilket vi bör göra. Tillgången på bostäder är och kommer bli en fråga som avgör vart man flyttar. Det är en möjlighet som vi ska ta. Särskilt i ett läge när vi bygger helt nytt universitet, landar etablering efter etablering och har ett näringsliv som går som tåget. Vi har stora möjligheter de kommande åren!

Idag är Annie Lööf i Kalmar-regionen. Välkommen till ett län där pragmatismen och inte den ålderdomliga blockpolitiken styr!