Visita, Norge, Östran & Barren, omsorg och Tyskland

Jonna Sima på Twitter:

”Liberala Venstre lovade inför valet i Norge att en röst på dem är en röst mot Frp. Nu bildar de regering ihop tillsammans med Höyre. Blir intressant att se om C och L gör samma kovändning som norska systerpartiet som norska systerpartiet i höst…”

Läser också att ungdomsarbetslösheten i Sverige nu är den lägsta sedan Göran Persson var statsminister. När man läser en del inlägg på sociala medier så är det inte direkt bilden som ges. Snarare jordens nära förestående undergång.

Apropå ungdomsarbetslösheten så påminns jag om förra valrörelsens mest påkostade kampanj. Den kom från Visita där Maud Olofsson är ordförande. Kampanjen gick ut på att tio tusentals jobb skulle försvinna från krogar, restauranger och hotell om S skulle vinna valet.

I veckan kom statistik från SCB och just Visita som visade en rekordstark utveckling av sysselsättningen inom just restauranger, hotell och krogar. Hittills har ingen frågat Maud Olofsson om hur hon kunde bränna ett antal miljoner på en kampanj som visade sig vara totalt felaktig.

Om några månader är det val igen. Då kommer näringslivets organisationer. Visita och andra att öppna plånboken i kampanjer för ett regeringsskifte. Hur stora dessa kampanjbudgetar är redovisas aldrig. Detta till skillnad från LO som öppet redovisar varenda krona de lägger på en socialdemokratisk valseger.

Jag ska återkomma till att kommentera arenan och det nya överklagandet när kommunens yttrand är färdigt.

Jag noterar att det återigen är stökigt hos Kalmar-moderaterna.

Östrans ledarsida sammanfattar det ganska väl:

http://www.ostrasmaland.se/ledare/ny-kalabalik-hos-kalmarhogern/

Visst är det intressant med två lokaltidningar!

I Östran kan man idag läsa följande rubrik:

”Kalmarhem vill se en ny pool i Smedby”

I gårdagens Barometern kunde man läsa följande rubrik:

”Kalmarhem säger nej till pooler”

Har de läst samma utredning?

Vad som skulle vara mer intressant vore att fråga alla de föräldrar som varje år som försöker få en plats i den redan överfulla simskoleverksamheten i kommunen.

Kalmar växer i befolkning. Precis som vi bygger sporthallar, förskolor och äldreboenden så behöver vi öka kapaciteten när det gäller bad. Det är och har varit min ingång i detta. Att en pool dessutom höjer attraktiviteten för ett område gör inte saken sämre.

Nu har Kalmarhem sagt att man är beredd att vara med och finansiera. Nu får vi titta på hur vi går vidare med en pool i Smedby. Jag tycker det skulle vara bra, inte minst för att vi med det ökar simskolekapaciteten.

Igår hade jag och omsorgsnämndens ordförande Michael Ländin en artikel om äldreomsorgen i Kalmar. Vi har ett väldigt tydligt mål och det är att vi ska ligga topp 30 i landet när det gäller äldreomsorg. Detta år 2020.

Har ni inte läst artikeln så finns länken här:

http://www.barometern.se/debatt/30-positiva-saker-for-de-aldre/

Samtidigt som jag skriver detta så hör jag att det ska bli presskonferens i Berlin där Kristdemokraterna och Socialdemokraterna nu ska gå vidare i konkreta regeringsförhandlingar. Tänk om vi också i Sverige skulle kunna bryta blockpolitiken och med det skapa en tydlig majoritetsregering. Detta samtidigt som extrema partier isoleras. Oj vad Sverige som nation skulle vinna på det!