En bra budget för Kalmar!

Känns himla bra att budgeten nu är klar och presenterad!

Är ett ganska intensivt arbete under en tämligen lång tid. Skrivningar som ska förhandlas och vägas. Diskussioner mellan partierna och inom partierna.

Ur detta kommer en slutprodukt som berör väldigt många, både medborgare och medarbetare i kommunen. Mot den bakgrunden ska budgetprocessen ta tid och faktiskt också orsaka en del grubblerier och avvägningar innan man somnar på kvällen.

Redan förra budgeten kunde vi göra en del större satsningar på skolan och omsorgen som nu fortsätter. Budgeten för dessa verksamheter är väldigt stora och tar i anspråk den absoluta huvuddelen av alla resurser. Bara under tre år kommer vi lägga 400 miljoner på att bygga ut förskolor och skolor i Kalmar.

Sedan finns det i denna budget också med en större satsning på föreningslivet och på landsbygden.

Det är i ett blogg inlägg helt omöjligt att redogöra för alla saker som görs. Därför rekommenderar jag er att lägga lite tid på att verkligen läsa budgeten från pärm till pärm. Tar någon timme men oj vad man lär sig!

Här kommer länken till budgeten:

https://www.kalmar.se/kommun-och-politik/arkiv/nyhetsarkiv/nyheter/2017-10-24-offensivt-budgetforslag-fran-majoriteten.html

Vill ni läsa om satsningen på föreningslivet så kommer den här:

https://www.kalmar.se/kommun-och-politik/arkiv/nyhetsarkiv/nyheter/2017-10-20-stora-satsningar-pa-foreningslivet.html

Vill ni läsa om satsningarna på landsbygd så hittar ni dem här:

https://www.kalmar.se/kommun-och-politik/arkiv/nyhetsarkiv/nyheter/2017-10-18-satsningar-pa-hela-kalmar.html

Vill ni läsa en artikel där vi beskriver budgeten så finns den här:

http://www.barometern.se/debatt/framtidstro-for-hela-kalmar/

Det här är sannolikt den bästa budgeten som jag varit med om. Den innehåller viktiga insatser för att göra Kalmar än mer attraktivt för alla oss som bor i den här härliga kommunen. Vi kan göra det för att vi under de senaste åren byggt en ekonomi och en bas att stå på.

Även samarbetet inom majoriteten känns mycket bra. Vi går gemensamt till val på budgeten eftersom den sträcker sig över valet om drygt 10 månader.

Nu ska det bli spännande att se vad oppositionen landar i sina respektive budgetförslag. De lägger sina förslag i kommunstyrelsen om 14 dagar.