Är glaset halvtomt eller halfvullt?

Hade en fantastisk helg på Öland där jag och Malin kopplade av med att ta ned 14 träd. Blev en rejäl hög med virke som ska omvandlas till ved när det fått torka lite. Mest nöjd med att samtliga träd föll exakt där de skulle falla, var en del bamsingar som stod relativt nära våra hus.

Nu är vi inne i slutskedet på budgetarbetet. Majoriteten har extra gruppmöte ikväll. Det är en tämligen offensiv budget som innehåller mycket nyheter. Är övertygad om att den kommer få ett varmt mottagande av kommunens invånare!

Upplägget på budgeten innebär en plan för de kommande tre åren. Efter nästa års val har dock det nya kommunfullmäktige möjlighet att riva upp allt och lägga en helt ny budget. Så skedde på nationell nivå efter förra valet och så sker i alla kommuner som får skifte på majoriteten. Den budget som nu läggs är därför inriktningen från den nuvarande majoriteten och är därför inget man kan ta för givet om det blir majoritetsskifte.  Det är viktigt att man har dessa principer klara för sig.

Avslutade igår vårt arbete med att ”Förenkla – Helt Enkelt”. Det är en utbildning för kommunala tjänstepersoner och politiker i bemötande och företagens villkor. Har varit väldigt bra. Jag brukar säga att allt här i livet handlar om inställning. Antingen så tror man att glaset är halvfullt eller halvtomt! Mängden vätska är ju densamma..

Tror någon att vi landat E-hälsomyndigheten, Årets sommarstad, utbyggnad av äldreomsorgen, en arena eller ett nytt Linnéuniversitet om vi bara sett till problem eller hot i allt?

Sätt mål!

Se möjligheterna och arbeta hårt. Då är allt möjligt!

Helgens Moderat stämma tror jag gör det ännu svårare inom den så kallade alliansen. Slopad rätt att söka asyl fick exempelvis Jan Björklund att gå i taket under gårdagen. När diskussionen drar igång om marknadshyror kommer det heller inte bli särskilt enkelt, ett sådant system innebär över tid att människor med vanliga inkomster inte kommer att ha råd att bo i våra innerstäder. Öppningen för att regera med stöd av Sverigedemokraterna finns också kvar från M-stämman. Blir väldigt intressant att följa detta!

I eftermiddag ska bullerfrågan i Djurängen hanteras. Det ligger som ett uppdrag i budgeten sedan ett par år. Har också besök från elever på Lindöskolan som jobbar med samhällsfrågor. Besök och samtal med elever är bland det bästa man kan göra som förtroendevald!