Grattis till Växjö!

Blev en inställd aktivitet några timmar idag så jag har fått några timmar att rensa i mailen och skriva. Det är så gutt när man kan få en sådan lucka och hinna ikapp!

Jag pratade med Civilminister Ardalan Shekarabi i helgen och förstod att det var något på gång när det gällde ytterligare omlokaliseringar. Det känns väldigt bra! Inte bara för att regeringen har köpt Landsbygdskommitténs inriktning utan också för att det är rätt politik! Statliga jobb ska inte enbart finnas i Stockholm. Hela landet ska få ta del av den injektion som det innebär.

Stort Grattis till Växjö och alla andra berörda orter. Kan tänka mig att riksdagsledamoten Monica Haider och hennes fd kollega Tomas Eneroth har lagt ned ganska mycket jobb på detta. Bara att gratulera dem och sydöstra Sverige. Vid sidan av Länsstyrelserna så har vi nu statliga myndigheter i Karlskrona, Kalmar och Växjö. När den här regeringen tillträdde så fanns bara Boverket i Karlskrona. Politik gör skillnad!

Några korta:

* Imorgon ska jag delta på WSPs seminarium kring Vattenfrågor. Ligger ju mig väldigt varmt om hjärtat.

* Jag läste Dagens Industri och konstaterade att moderaten Gunnar Hökmark tycker att alla inom borgerligheten som inte vill samarbeta med SD är illojala. Så kan man ju också se det eller också står man för vissa grundläggande om alla människors lika värde.

* På arbetsutskottet redovisades den senaste budgetuppföljningen. Prognosen är just nu på 82.2 miljoner i överskott, 27 miljoner bättre än budget. Vore väldigt bra med ett rejält överskott även för 2017. Då kanske vi även detta år kan slippa ta upp lån för de investeringar vi gör i skolor, förskolor och vägar. Lånen för hela kommunsektorn ökar men för varje år som vi i Kalmar kan skjuta på det så är det bra.

* Arbetsutskottet tog också beslut om att använda de pengar som kommer in via vår klimatkompensation till att finansiera ökad inblandning av miljöbränsle på Kalmar Öland Airport.

* Nästa vecka är det partistyrelse om höstbudgeten på måndagen, kommunstyrelse på tisdagen, SKL onsdag och torsdag och Kalmarsundskommissionen på fredagen. Plus lite till insprängt. Full men härlig vecka!