Lite av varje

Här kommer några korta!

* Noterar att skyskrapa nu är Barometerns benämning på det nya hotellet som utreds i Ölandshamnen. Vi har nog lite olika bilder av vad en skyskrapa är…

* Kommunen har släppt en ny hemsida. Tycker den blev riktigt snygg.

www.kalmar.se

* Idag är allt som vanligt i Kalmar igen. Halvdant sommarväder, utnämnda till Årets Sommarstad, Nanne Bergstrand tränar KFF, företag som vill etablera sig, bostäder som byggs och Inger Hilmansson har lämnat två interpellationer om arenan.

* Om man jämför vecka 23 år 2016 med vecka 23 år 2017 så är vi nu 1106 fler Kalmarbor!

* Överraskade de som deltog i invigningen av bryggan i Vita Sand genom att göra ”bomben” från bryggan. Över 12 000 har sett klippet på Facebook. Hoppas det inspirerar fler kommunalråd att bjussa lite på sig själva vid invigningar.

* Var igår på Stenhammar där Kungen och Prins Carl Philip stod värdar för en heldag om Svensk livsmedelsstrategi och landsbygdsutveckling. Väldigt många bra föreläsningar. Känns som att hela denna sektor andas framtidstro, särskilt efter att politiken nationellt enats om en livsmedelsstrategi med tydligt fokus på ökad produktion. LRFs vice ordförande Åsa Odell var riktigt bra!

* Just avslutat ett knastrigt Skype möte med ett spanskt IT-bolag som är intresserade av att etablera sig i Kalmar. De inledde med att gratulera till ”Årets Sommarstad”. Imponerad av entreprenörer som läser på. Blir fysiskt möte här i augusti så vi se vad det blir av detta.

* Imorgon strategimöte med Kalmar energi och Kalmarsundskommissionen. På fredag skippar jag partistyrelsen och går på barnens skolavslutningar. Lägger man ett möte en sådan dag så får man nog räkna med lite lägre frånvaro..

* Väntar fortfarande på skarpa alternativa förslag från L, Mp och M när det gäller arenan. Är inte imponerade av partier som skjuter mot förslag utan att presentera ett eget alternativ. Noterar att det nu finns tre linjer av tre möjliga i den så kallade rest-alliansen. Kd stödjer majoritetens förslag, L säger nej och Moderaterna är emot ett övertagande av arenan men vill ändå ha någon lösning. Oklart vilken.