SD vill koncentrera ännu mer statliga jobb till Stockholm

Sverigedemokraterna har lovat runt när det gäller landsbygden och säkert tjänat en del röster på det.

Blev mot den bakgrunden väldigt förvånad när jag imorse läste en artikel i Östersundsposten.

I denna artikel meddelar partiledaren Jimmie Åkesson att man inte längre står bakom förslagen från den parlamentariska landsbygdskommittén. Det är faktiskt häpnadsväckande och en total överkörning av partiets landsbygdspolitiska talesperson Anders Forsberg som varit med i kommittén och ställt sig bakom hela innehållet.

Tanken att statliga jobb ska finnas i hela landet totalsågas av Jimmie Åkesson.

”Det är effektivare att bedriva statlig verksamhet koncentrerat,” säger Jimmie Åkesson och tillägger att inte tror en omlokalisering kommer lösa någonting.

Detta uttalande sänker all trovärdighet för SDs landsbygdspolitik. Under de senaste åren har tusentals jobb flyttats till Stockholm från framförallt landsbygden. Det är en linje som uppenbarligen applåderas av SD-ledaren.

Jag är ärligt väldigt förvånad!