Anders Andersson & Nya bostäder

Kommunalrådet Anders Andersson meddelade idag att han under nästa år kommer att lämna uppdraget som kommunalråd för Centerpartiet. Han har varit kommunalråd i nära 30 år så han gör det med full rätt.

Jag gillar Anders och vi har samarbetat väldigt väl. Både i opposition och i majoritet. Han är djupt förankrad i folkrörelse-centern och står verkligen med båda fötterna i myllan. Landsbygdens utveckling och samspelet mellan stad och land är Anders hjärtefrågor. När han driver en fråga så är han som en iller, han ger sig aldrig. När han väl har gjort en uppgörelse så står han dock alltid för den. Ett handslag eller ett telefonsamtal räcker för Anders. Hans goda humör har också varit en rejäl tillgång både för hans parti och för samarbetsklimatet.

Nu får man så smått börja fundera på hur avtackningen ska ske. I den planeringen kommer Anders inte att släppas in!

Sista kommunfullmäktige för året under hela måndagen.

Bland besluten finns 991 nya bostäder i tre olika detaljplaner.

Kvarteret Spiggen vid Gröndalsvägen cirka 160 bostäder (hyresrätter). 7 radhus.

Första etappen av Södra Staden, Rinkabyholm: 41 villatomter, 338 lägenheter och 48 speciallägenheter (Bovieran).

Karlssons äng: 97 villatomter och 300 lägenheter.

I samband med Kommunfullmäktiges öppnande  fick jag också äran att ta emot det finaste priset hittills under min kommunalrådstid. Det var Majblommans pris för år 2016 som gick till Kalmar för vårt arbete mot barnfattigdom.

Noterar att Thoralf Alfsson numera konsekvent kallar mig för pamp. Lite barnsligt med olika epitet på politiska motståndare kan tyckas.