Lite om varje

Haft en veckas semester med nära och kära i Spanska Alicante. Värme och sol hela veckan. Helt ljuvligt!

Prövade för första gången i mitt liv att tala in på mobilsvaret att jag var på semester. Det funkade! Var inte särskilt många samtal. Å andra sidan så finns så mycket duktigt folk på plats i Stadshuset att det bör gå att vara ledig någon vecka.

Riktigt imponerad över Kalmars kommundirektör Annette Andersson som verkligen har kommit in i rollen. Trygg, lugn och glad men ändå väldigt drivande!

Följer nu med spänning valet i USA. Har varit på plats vid tre tidigare presidentval. Stämningen var helt magisk när Obama vann. Lite antiklimax blev det när Al Gore vann valet i röster men inte i elektorsröster.

Den här valrörelsen skrämmer mig dock. Den stämning och det hat som Donald Trump piskar upp med sina uttalanden gör mig riktigt orolig. Tänk om statsminister Stefan Löfvén skulle kalla Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra  för ”bitch” eller kriminell. Detta är faktiskt sjukt.

Att han samlar så många anhängare trots detta visar faktiskt på ett USA som inte mår särskilt väl. Min egna hemmasnickrade teori om detta handlar om vita män som i globaliseringens tidevarv blir omkullsprungna kompetensmässigt av utländsk konkurrens, välutbildade kvinnor och hårt arbetande invandrare. I det läget växer bitterhet och till och med hat fram.

Jag är glad över att S i Kalmar län skrev till regeringen om LSS. Det här är samhällets mest utsatta. Något måste göras.

Nu bär det snart iväg till Hantverksföreningen och utfrågning i ”Heta Stolen”. Blir kul!