Om lite av varje

Var igår i Jämtland på dialogmöte med Landsbygdskommittén. Ett väldigt bra möte. Helt fantastiskt landskap, 30 grader nere i dalen samtidigt som det fortfarande ligger snö på fjällen.

Under mötet kom nyheten om att regeringen går vidare med omlokalisering av statliga jobb från Stockholm och ut i landet. Ardalan Shekarabi gör ett kanonjobb!

Stack tidigt på morgonen och tog sista planet hem. Försöker i det längsta få sova hemma. Är verkligen hemkär!

Just nu är det som bekant vattenbrist på Öland. Vi gör vad vi kan för att hjälpa framförallt Mörbylånga kommun. I tisdags tog vi beslut om att, vid behov, hjälpa Mörbylånga med personella resurser. Landets bästa kommundirektör, Annette Andersson, håller ihop detta.

I Kalmar är hela vår reserv Hultebräan fylld upp till bredden.

Parallellt jobbar vi med en långsiktig lösning som löser regionens vattenproblem.

Kan inte låta bli att le åt den Kalmaritiska debattnivån ibland. För ett par veckor sedan presenterade vi en budget med riktigt stora satsningar på äldreomsorgen och skolan. Därtill stora investeringar. Detta samtidigt som vi ökar vår solditet och gör rejäla överskott.

Vad är då det stora diskussionsämnet?

Jo, ett uppdrag till Kalmarhem att utreda förutsättningarna för tre stycken ute pooler i Smedby, Oxhagen och Norrliden.

Vi har ett Välfärdsbokslut i Kalmar som visar på behov att satsa på olika områden. Delar av Smedby, Oxhagen och Norrliden är särskilt utpekade. Poolerna är en liten del i den strategin. Vid sidan av det gör Kalmar kommun självklart också andra insatser.

Vi tycker att också den stora fastighetsägaren i områdena, Kalmarhem, som en del i sitt allmännyttiga uppdrag också ska vara med och göra satsningar. Därav utredningsuppdraget.

Självklart fanns en dialog kring detta med Kalmarhem i form av styrelsens ordförande Roger Holmberg som gillar idén. VDn var bortrest när budgeten skulle presenteras och fick därför information om uppdraget när hon kom hem. Också detta framställs som anmärkningsvärt i diskussionen. Vad var alternativet? Skulle vi ha skjutit upp hela budgeten för att VDn på Kalmarhem var på semester?

I en krönika i Östran så skrivs det att barnen i Hagby är besvikna över att ombyggnationen stoppats. I Hagby byggs det nu för fullt. Diskussionen har istället handlat om Halltorp där vi varit glasklara med att utbyggnaden ska genomföras. Faktakoll är bra!!

Har idag varit på invigningen av Design On Line. Det är nionde gången företaget växer ur sina lokaler på femton år. Man har nu samlat både kontor och lager på samma ställe. Jörgen Bödmar som driver företaget har gjort ett fantastiskt jobb och är mycket av en pionjär inom E-handeln i Sverige. Nu är man omkring femtio personer från mängder av länder. Riktigt kul!

I eftermiddag träff med företrädare för de Gröna Näringarna i Kalmar.

Imorgon blir ingen rolig dag. Då är det begravningsgudstjänst för Britt Dicksson. En av de härligaste personerna jag mött. Varm, glad och omtänksam. Vi tillhörde olika partier men det struntade både hon och jag högaktningsfullt i.