Kifab Arena och Skälby

Handlar väldigt mycket om kommunens budget just nu. Den ska presenteras på tisdag, det ska filas och forumleras samtidigt som det förhandlas mellan partierna och inom partierna. Den kommer innehålla en del överraskningar/nyheter. Kul!

I söndags släppte vi nyheten om Kifab Arena. Det är bränslehuset som redan idag ägs av kommunen via Kifab som nu tas i anspråk för idrott. Totalt är lokalen 6000 kvadratmeter under ett tak. Motsvarar fyra sporthallar. Innebandyn kommer ta i anspråk cirka en tredjedel, resten av lokalen ska vi ha dialog med föreningslivet om. Det här innebär en unik möjligheter för idrottsrörelsen i Kalmar att ta ett rejält kliv framåt på anläggningssidan. Det till en mycket rimlig kostnad för kommunen. Ett slags win-win!

Oppositionsledaren tycker det är odemokratiskt att vi inte förväg informerar oppositionen om alla förslag vi har. Med samma logik så ska Christina Fosnes visa mig alla motioner som moderaterna lägger i fullmäktige (tämligen få men ändå). Det skulle jag aldrig begära.

Nu, efter att vi lagt vårt förslag så vidtar en högst demokratisk process med beslut i Kultur- och fritidsnämnden, Kommunstyrelsens arbetsutskott, Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige. Då får partierna debattera, fråga, yrka på bifall eller avslag.

I veckan var det Vattenstämma i Göteborg. Över 700 deltagare från hela landet med fokus på Vatten, avlopp och miljö. Jag har suttit i styrelsen för Svenskt Vatten i ett år och blev nu vald till ordförande. Ett väldigt spännande uppdrag.

Det kändes väldigt bra att kunna ge besked om ökat driftsbidrag till Skälby!

I helgen blir det Öland. På lördag invigning av nytt Naturum på Ottenby och på söndag öppnar Kungen Solliden för året.