Lite måndagstankar

Gutt med efterlängtade tre poäng igår. Av någon anledning känns det extra bra mot just Elfsborg.

Varit på forskarseminarium om hur vi ska utveckla Kalmar City. Många bra föreläsare. Vi är verkligen på gång inom detta område. Infrastrukturen i form av samverkan, kulturhistoria, investeringar, fler bostäder och destinationsutveckling är på plats.

Med detta som grund kommer vi på allvar kunna vara med i fighten om att bli Årets Stadskärna 2017!

Läser att Per Dahl (M) har kallat till presskonferens för att ljuga. För lågt för att ens kommentera. Trodde faktiskt inte det om honom.

I dagens tidning kan man läsa en insändare av riksdagsledamoten Per Åsling, C.

Han är stressad över att vi nu har en regering som är tydlig med att bland annat statliga jobb ska finnas i hela landet. Ordrikt beskriver han hur viktigt detta är och att regeringen nu måste komma till skott.

Vad han glömmer att berätta är att Centern ingått i regeringen under åtta år. Under den tiden ökade koncentrationen av statliga jobb till storstäderna!

Ibland skulle man vilja vara journalist för att på det sättet få fram svar på varför det blev som det blev. Detta trots att Centern satt i regeringen. Drev man frågan om statliga jobb eller var det bara läpparnas bekännelse? Fick man stryk av de andra partierna i regeringen? Varför tog man ingen strid i så fall?

Läser att Sverige får Trippel A av Moodys. Det är det högsta kreditbetyget ett land kan få. Magdalena Andersson håller på att koppla greppet!

Diskussionen om att man nu delvis lånar för att finansiera skolan och äldreomsorgen genom högre statsbidrag till kommunerna får mig att le. Ingen av de kritiska debattörerna, en del satt till och med i Alliansregeringen, tyckte det var några bekymmer att låna till skattesänkningar.

I eftermiddag har vi möte med majoriteten men först lunch med alla ordförande i nämnder och styrelser. Det är verkligen ett bra gäng. Vi har dessutom kul ihop. Det ska inte underskattas.