27e plats i landet

Har fått siffror från SCB som visar på skattekraftens utveckling för 2015.

Kalmar ökar sina intäkter med 2638 kronor per invånare. Det ger oss en hedrande 27e plats av landets 290 kommuner. Riksgenomsnittet landade på 2 106 kronor.

Var igår på Seniorevent på Guldfågeln Arena. En riktigt lyckad mässa med våra Äldre i fokus. Massor av folk och utställare. Ytterligare ett exempel på vad Arenan kan användas till vid sidan av fotboll.

Genomförde ett bra företagsbesök under morgonen tillsammans med Anders Andersson och Thomas Davidsson. Vi hälsade på Mc Donalds med sina två restauranger i Kalmar. De har över 100 medarbetare idag och kommer att anställa en hel del ytterligare den närmaste tiden. I Baronen bygger man ut sin restaurang.

Sliter en del med Parlamentariska landsbygdskommittén just nu. Vi ska lämna ett delbetänkande i slutet av mars och min ambition är att vi ska vara helt överens mellan partierna. Vore sanslöst bra om det skulle bli verklighet. Det är Sveriges landsbygder värda efter år av avsaknad av en samlad politik.

Har skrivit om det tidigare men jag har otroligt svårt att förstå diskussionen om sänkta löner och att staten ska sätta löner. Det har prövats i Storbritannien och lett till kraftigt ökade kompletterande bidrag. Folk kan helt enkelt inte leva på sin lön. Då måste det väl vara bättre att främja inträdet på arbetsmarknaden med riktade stöd till de som behöver det? Finns redan idag i form av instegsjobb och nystartsjobb.

Får helt enkelt inte ihop logiken som bygger på att redan fattiga kommer jobba mer om de blir ännu fattigare medan redan rika ska jobba mer om de får sänkta skatter. Det är ju faktiskt just detta som de borgerliga partierna driver just nu.

Tar gärna en debatt om detta. Tror inte det missgynnar mitt partis förutsättningar att vinna nästa val!

I helgen blir det Kalmarsundsrevyn där jag enligt uppgift ska finnas med i något nummer. Omgivningen har med stor tydlighet förklarat att ”kopian” är både snyggare och sjunger bättre.

Är säkert helt sant!