Lite av varje!

Haft härliga dagar med lite ledighet. Är nu tillbaka och känner mig både utvilad och hungrig igen.

Vad kan då vara bättre än att börja med ett möte med Kommunstyrelsen!

På dagordningen många viktiga ärenden. Alltifrån detaljplan för fler villatomter i Ljungbyholm till beslut om medborgardialog när det gäller plats för ny simhall.

Vi tog också ett inriktningsbeslut om de lokaler som frigörs när Linnéuniversitetet bygger nytt. Principen går ut på att vi istället för att bygga nytt ska använda de lokaler som vi redan äger genom KIFAB. Nu ska alla delarna utredas under våren men principen är viktig.

Vi får tillgång till moderna lokaler i centrala Kalmar som vi verkligen behöver när Kalmar rekordväxer. Vi slipper bygga nytt. Det är win-win för alla parter.

Endast Moderaterna röstade emot. Under väldigt många år har Moderaterna i Kalmar varit ett av de partier som värnat mest om den kommunala ekonomin. De principerna har man helst släppt de senaste året.

Igår kom också statistiken från Kommuninvånarregistret som visar att Kalmar passerat den magiska gränsen på tusen nya invånare, närmare bestämt har vi ökat med 1007. Före jul var jag inte alls säker på att vi skulle klättra över. Desto gladare blir man när det sker.

Idag fick jag också statistik över Nyföretagandet för 2015.

Under 2015 startades 6.6 nya företag per tusen invånare i Kalmar. Det ska jämföras med rikets 4.9.

Man kan också jämföra med våra jämförelsekommuner:

Karlskrona: 3.9

Växjö: 6.4

Halmstad: 6.2

Riktigt kul!