Lite av varje

Ägnade torsdagen och fredagen åt möte med partistyrelsen. Vi höll till på Vår Gård som ägs av KF. För nästan hundra år sedan köpte man in denna pärla i fashionabla Saltsjöbaden. Inte alls långt till Solsidan. Vid sidan av god mat så är anläggningen känd för sin konst. Genom åren har man köpt men också fått mängder av konst som gåvor eller donationer. Vi gick en rundtur med guide. Riktigt intressant.

Själva mötet handlade om det politiska läget och om hur vi ska jobba framåt. Jag tror flyktingfrågan kommer dominera ett tag till men sen är det tillbaka till huvudspåret som handlar om jobben och om att stärka kvalitén i skolan och omsorgen. Blev hoppfull av samtalen!

Hoppas också att jag lyckades med att locka statsministern till Kalmar inom en inte alltför avlägsen framtid. Vi njöt båda två av julbordet med Jansson och sill.

På lördagen var det minnesstund för vännen Johnny Petersson. Har många gemensamma minnen med honom. Hade förmånen att viga han och Anna i samband med att SM-guldet togs hem. Frågan kom några timmar innan själva festen men det löste sig. Har högtidligt lovat Johnny att jag ska dra några andra gemensamma episoder när han fyllde 50. Tyvärr blev det inte så. Känns för jäkligt.

Vi hade också lite partiaktiviteter på stan i lördags. Var riktigt kul att träffa många partikompisar en lördag och sedan ge sig ut i vår vackra stad och bara resonera med folk.

Efter det uppvaktades en av Kalmars viktigaste näringslivspersoner, Kjell Axelsson som fyllde 70 år. Han har betytt och fortsätter betyda väldigt mycket för vår kommun.

Idag har det varit möten hela dagen. Massor av ärenden är på väg fram. Säkert en del som kommer det skrivas och tyckas ganska mycket om. Det är bra! En kommun som utvecklas gör det genom diskussion och dialog.

Mer om dessa punkter i nästa vecka.