Nytt befolkningsrekord (?) och lägst arbetslöshet!

Kom hem till Kalmar igår kväll efter ett intensivt dygn i Stockholm. Hade massor med möten på SKL som skulle kombineras med en del andra samtal när jag ändå var i Stockholm. Har bland annat blivit invald i en FOU fond för fastighetsfrågor som är väldigt spännande.

Under förmiddagen har det varit flera möten med olika entreprenörer. Får många positiva lovord över allt som sker och som är på gång i Kalmar. Det är mer på g kan jag säga men inget är klart förrän det är klart. Är det något man lärt sig under sin tid som kommunalråd så är det att inte prata innan man till åtminstone 90 procent vet att saker också kommer förverkligas.

Fick en rapport från Kommuninvånarregistret för vecka 35.

Hittills i år har Kalmar växt med 511 invånare, det ska jämföras med 445 samma vecka förra året. Förra året slog vi vårt gamla befolkningsrekord från 1970. Håller den här trenden i sig så blir det rekord även 2015. Känns väldans bra!

Det har också kommit statistik från Arbetsförmedlingen. Arbetslösheten i hela Sverige är på tok för hög men det går ändå åt rätt håll. I Kalmar märks det extra tydligt.

Vår totala arbetslöshet är 6.9 procent, att jämföra med hela riket som har 7.6 procent. Jag minns en tid när Kalmar alltid låg ett par procent över riksgenomsnittet.

Jämför man med våra jämförelsekommuner så ligger vi också bra till. I Växjö är arbetslösheten 8.7 procent, i Karlskrona 9.4 procent, i Kristianstad 10.9 och i Halmstad 8.5 procent.

I helgen ska jag faktiskt vara helt ledig. Känns lyxigt!