Aldrig ”Fat and happy”

Tillbaka på bloggen efter sommaren!

Vi har de senaste åren haft väldigt bra somrar i Kalmar. Frågan är dock om inte 2015 slår alla rekord. Oavsett var man går så kommer heja-rop. Det kvittar om man möter krögare, Kalmarbor, handlare eller fastighetsägare.

Måhända är det den berömda ”Ketchup-effekten” som nu kommer efter alla år av ansträngningar för att göra Kalmar mer attraktivt. Det vore väldigt enkelt att nu luta sig tillbaka och bli ”Fat and happy”. Det kan man göra i någon dag men absolut inte längre. Nu ska vi vidare och för varje år bli ännu bättre.

Redan imorgon, onsdag, kommer ytterligare en satsning att presenteras som kommer lyfta Kalmar.

Under gårdagen presenterades siffror över befolkningsutvecklingen för första halvåret 2015. Vi ökade med 340 invånare vilket är fler än samma tidpunkt förra året. Håller dessa siffror i sig så kan vi med andra ord slå förra årets befolkningsrekord.

Just första halvåret är väldigt viktigt för helårets siffror. Det ”normala” i Kalmar är att vi tappar eller ökar marginellt första halvåret. Detta beroende på alla studenter som lämnar i slutet av juni. De senaste två åren har varit trendbrott.

Se siffror nedan som visar siffrorna för årets första sex månader:

2009  +39

2010 -15

2011 – 48

2012 – 4

2013 – 22

2014 + 324

2015 + 340

Under de år som vi hade minus belv jag alltid uppringd av reportrar som sökte förklaringar på de negativa siffrorna. När det nu är rejäla plus är telefonen tyst…

Ha en bra tisdag!