Lite av varje

Nu ska det förhoppningsvis bli lite semester med en del kortare avbrott.

Igår presenterades etableringen av EKO hallen i Kalmar. Det skapar runt 50 nya arbetstillfällen. Under sommaren kommer fler positiva nyheter som ytterligare kommer stärka Kalmar!

I midsommarhelgen var jag och familjen och besökte Tropical Island utanför Berlin. Oerhört imponerande anläggning!

Hemkommen därifrån så flög jag till Stockholm och deltog i pressträffen på Rosenbad där den parlamentariska landsbygdskommittén presenterades. Det ska både spännande och roligt att ta sig an denna utmaning. Nu är fokus på att rekrytera riktigt bra människor till det kansli som kommittén kommer ha.

Efter Stockholm var det ett par dagar i Kårehamn innan det blev avfärd till Visby och Almedalen. Jag deltog i ett femtontal olika aktiviteter och möten som gav väldigt mycket. Förhoppningsvis lades grunden till en ganska stor satsning i Kalmar. Den som lever får se.

Nu sitter jag i stadshuset och tittar ut över Stortorgets nya trädgårdsutställning. Innan dess har jag kikat på Guld Agility på Fredriksskans och sakta kört förbi Kalmarsundsbadet och de nya planerna i Långviken.

Att Kalmar är Årets Sommarstad märks verkligen!

För över ett år sedan skrevs en överenskommelse med Tegnanders om utveckling av tre olika byggprojekt. Sedan dess har kommunens tjänstemän och företaget suttit i olika diskussioner. Jag kan bara beklaga att synen på värdet skiljer sig så mycket åt.

I ett sådant läge återstår inget annat än att gå ut med objekten och få marknadens syn vad exempelvis brandsstationen är värd med en annan användning. En sådan process kommer visa om Tegnanders eller kommunen har den korrekta bilden av fastighetens värde.

Njut av sommarvärmen!