Vilken supervecka!

Det blev en riktigt bra vecka!

I tisdags var civilminister Ardalan Shekarabi på besök i Kalmar. Han är en av de skarpaste statsråden i regeringen. Skulle inte bli förvånad om det blir han som efterträder Stefan Löfven någon gång i framtiden. Med sig hade han också sin statssekreterare Anneli Rosvall Ljunggren, bördig från Ängö i Kalmar. Vi hade en heldag som avslutades med middag hemma i Bjursnäs. På vägen hem stannade vi till framför Axel Oxenstiernas hus på Värnanäs gods. En del tidningar har ju antytt att Shekarabi likt Oxenstierna ska stuva om i länskartan.

Till Kalmar kom också Jens Kärrman från Dagens Nyheter som ville skriva om en av landets mest framgångsrika S-kommuner. Resultatet kom i denna mega-artikel idag.

http://www.dn.se/nyheter/politik/partiet-i-kris-men-har-lever-s-drommen/

Under tisdagen kom också enkätsvaren i Svenskt Näringslivs ranking. I princip alla mätvärden går upp för Kalmar. Min gissning är att vi kommer ta ett bra kliv när den slutgiltiga rankingen kommer om ett tag.

http://www.foretagsklimat.se/kalmar/enkatfragor

Under onsdagen kom sedan beskedet att Kalmar blivit utsedd Årets Sommarstad.

Under torsdagen släppte tidningen Fokus sin stora ranking av vilka kommuner som det är bäst att leva och bo i. Kalmar har klättrat rejält de senaste åren och hamnar nu på plats 24 av landets 290 kommuner. Inte dåligt!!

På torsdagen och fredagen arrangerades konferensen HSS i Kalmar, Högskola och Samhälle i Samverkan. Programmet höll riktigt hög nivå. Jag hade också ett bra samtal om olika frågor med högskoleministern Helen Hellmark Knutsson.

Idag inleds S-kongressen. Hoppas de positiva beskeden fortsätter!