Unikt stora resurser för Kalmars rest-allians

I det senaste valet backade Kalmars rest-allians (m, fp &kd) från 19 mandat till 15 mandat. Det är ett rekordlågt stöd. Samtidigt har de tre partierna slagit rekord i arvoderade uppdrag. En majoritet av de 15 ledamöterna lever helt eller delvis på politik.

Detta har sin förklaring i att centern lämnade oppostionen förra mandatperioden. Då hade man totalt 24 av 61 mandat att fördela posterna på. Nu är det alltså 15 mandat och de tre partierna som delar på detta har tagit alla uppdrag. (MP och SD fick inget).

I Kalmar har vi också en unikt stor organisation för politiska sekreterare. Ingen kommun i vår storlek har så många. Detta även efter att majoriteten bestämt sig för att driva igenom en minskning. Något som Inger Hilmansson mfl upprört motsatte sig när vi hade överläggningar om saken. Nu finns ett takbelopp på 6 tjänster som fördelas helt efter hur Kalmarborna röstade i det senaste valet. Enligt rest-alliansen är det odemokratiskt.

(S fick då resurser motsvarande vårt röstetal men har delat med sig av detta till V och C. Så funkar det i ett fungerande samarbete)

Vi har en väldigt positiv utveckling i Kalmar. Jag skulle inte bli förvånad om vi även år 2015 slår befolkningskrekord. Jag lägger all min vakna tid åt att försöka göra Kalmar mer attraktivt. Ju fler invånare, ju lägre arbetslöshet och ju bättre det går för Kalmar – desto mer resurser blir det till skola, vård och omsorg.

I detta läge ägnar en historiskt svag opposition all energi åt konspirationer och spel. Inte sällan kryddat med personangrepp som går ut på att jag ska framställas som en maktfullkomlig pamp. I brist på politiska ideér är detta det sista halmstrået.

Jag står för den politiska organisation som vi har i Kalmar. Jag är stolt över den. Inte minst för att den ger oppositionen unikt goda förutsättningar att verka. En kommun mår bra av en aktiv och livfull opposition.

Tänk om man nu kunde använda alla sina resurser till att ta fram ett gemensamt budgetförslag. Då kunde det ju också bli en debatt om politikens innehåll. Det skulle vara riktigt bra och utvecklande för vår kommun!