Lite blandat

Haft en bra helg som bland annat inneburit seger för Smedby Boiks tjejer i Emmaboda Jul Kul cup. Man blir alltid lika stolt när det går bra för ens barn.

Ser i tidningen att Folkpartiet i Kalmar vill sänka skatten rejält, undvika besparingar och samtidigt bygga större överskott. Naturligtvis ska denna ekvation lösas utan att någon verksamhet berörs eller drabbas. Nu väntar vi bara på att det ska börja flyta honung i Ljungbyån.

Efter en intervju med BG Svedjenäs om framgångarna för IFK Kalmar så snurrar det nu rykten i den lilla staden om att jag skulle ha varit inne och fördelat om träningstider på de olika konstgräsplanerna. Jag kan dementera min inblandning i detta schema-pussel. Dylika ting ska man akta sig för som politiker.

Med stor glädje noterade jag att min gode vän Pawel Adamovich för femte gången blivit omvald som borgmästare i vår vänort Gdansk. Idag är Kalmars lucia med följe på väg till det årliga lucia-firandet i staden. Det är väldigt uppskattat i Gdansk.

Idag kom besked om nästa års sommarteater i Krusenstiernska. Riktigt kul att Robert Gustafsson finns på scenen!

Idag kom också SCB med sin stora partisympatiundersökning. Den visar att S och M ökat sedan valet. Kd hamnar återigen utanför riksdagen. Räknar man ihop de rödgröna så landar dessa partier runt 45 procent medan M, FP och C skrapar ihop drygt 35.

Dessa siffror kanske kan bidra till att låsa upp den nationella politiken. Ingen torde vara intresserad av ett nyval. Särskilt inte de borgerliga partierna som riskerar att tappa mer än vad man tappade i valet.