Plus 710 & Högsby

Tempot fortsätter vara väldigt högt! Självklart påverkar det bloggandet när man inte har mer än någon minut mellan alla möten. Ibland reflekterar man för sig själv om hälften av alla möten skulle strykas. Skulle det göra någon skillnad? Har kommit fram till att det faktiskt skulle vara negativt. En stor del av mötena är externa och en politiker måste helt enkelt vara tillgänglig.

Noterar att Högsby med stor sannolikhet kommer få en grön-brun kommunledning. Häpnar över att Centern och övriga Alliansen samarbetar med Sverigedemokraterna. Häpnar också över att de respektive partidistrikten/partiledningarna inte gått in och satt stopp.

För några år sedan lyckades riksdagsledamoten Anders Åkesson stoppa ett samarbete mellan S och C i Kalmar. Han försökte även vid ett senare tillfälle men fick då en mycket stor del av medlemmarna emot sig. I samband med detta var också Åkesson ute i media och var väldigt kritisk. Nu har vi inte hört ett pip! Att samarbeta med S är tydligen en större styggelse än att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Det Högsby med sina utmaningar skulle behövt är naturligtvis ett brett styre över blockgränserna. Nu kommer konfliktnivån och motsättningarna skärpas. Med stor sannolikhet kommer det bidra till att Högsby inte finns kvar som kommun om några år. Tacka Centerpartiet för det!

I Kalmar ångar det verkligen på! Fick precis siffror över befolkningsutvecklingen. Vi har hittills i år växt med 710 personer. Känns väldigt bra! Fortsätter det på detta sätt de kommande två månaderna så blir det sannolikt rekord.

Vi har nu 64 620 inånare, plus 710. Samma tidpunkt förra året så hade vi växt med 345.

Antalet födda är 659 jämfört med 631.

Antalet döda är 443 jämfört med 508

Inflyttade är 3 636 jämfört med 3373

Utflyttade är 3 115 jämfört med 3 150

Flyttnettot mot utlandet är 232 jämfört med 189.